Vær opmærksom på disse modetrends i 2019

Moden ændrer sig hele tiden – vil man holde sig bare en anelse trendy, er det vigtigt at holde sig opdateret på de overordnede tendenser. Netop omkring årsskiftet er et godt tidspunkt at orientere sig omkring næste års største trends – på denne måde er man sikker på at være med fra starten af. For at gøre dette lettere for dig, har vi her samlet et kort overblik over de forventede tendenser for 2019.

Nej tak til ‘fast fashion’

Det er vigtigt at forstå, at mode altid har reflekteret de overordnede tendenser i samfundet – fx var bukser og skulderpuder moderne for kvinder i 1940’erne, da det var dem der skulle arbejde og forsørge, mens mændene var i krig.

Ét af de største problemstillinger vi som samfund står overfor nu, er klimaets velbefindende. Vi er allesammen blevet mere bæredygtige i vores generelle livsstil, samtidigt med at flere kommuner har udvidet deres skraldesystem til at involvere genbrug, osv. Disse samfundsfaglige tendenser er også noget, der kan ses i modebilledet. Både forbrugere og producenter er blevet mere opmærksomme på, hvor skadeligt tøjproduktion egentlig er for miljøet – særligt den såkaldte ‘fast fashion’ der ellers har domineret modescenen i nogle år. Dette meget billige tøj er hverken bæredygtigt ud fra et humanitært eller klimamæssigt synspunkt.

I 2019 forudsiges det derfor, at fast fashion-fænomenet vil blive udfordret. Det bliver mere trendy at vælge tøj, hvis etiske og klimamæssige konsekvenser man kan stå inde for. Dette kan fx være genbrugstøj – men det behøves det dog ikke. Så selvom du elsker følelsen af nyt, lækkert tøj, kan du sagtens være bæredygtig. Det kan du være ved at investere i dyrere beklædningsgenstande, i stedet for at købe en masse billige.

Der er mange fordele ved dette; først og fremmest, så får du med al sandsynlighed noget tøj, der er af fantastisk kvalitet. Det vil derfor ikke kun holde længere, men også se bedre ud. Derudover så får du en undskyldning for at shoppe en masse designer-pieces. Til slut, så kan du gøre alt dette med god samvittighed, ved at købe færre, men mere bæredygtige stykker tøj. Et godt eksempel på lækkert designertøj i den mere overkommelige prisklasse er mærket Kenzo. Tøjet er trendy, i god kvalitet, og til at betale for de fleste almindelige mennesker.

Sko

I 2019 vil sneakers fortsat være moderne, som de har været det i 2018. Generelt må de dog gerne være lidt mere elegante end årene før. Et fantastisk bud på elegante sneakers i god kvalitet, der samtidigt ikke clasher med bevægelsen væk fra fast fashion er de populære Giuseppe Zanotti sneakers, der både findes til mænd, kvinder, og børn.

Smykker

Ligesom i 2018 vil smykker være en vigtig del af moden i 2019. Smykkerne skal ligesom i 2018 gerne være minimalistiske, og kunne kombineres med andre smykker. Derudover skal de i 2019 meget gerne være ægte smykker i lækre materialer. Halskæderne må gerne kombineres med andre halskæder i andre længder. Dette gøres fx let med halskæder fra Sisi CPH der kan bestilles i 4 forskellige længder. I 2019 bliver det sandsynligvis også trendy med lange, dinglende øreringe.

Dette er nogle af de generelle trends vi formentlig kommer til at se igennem 2019, og de er derfor vigtigt at være opmærksomme på. I løbet af året vil der selvfølgelig også dukke nye og uforudsete trends op. Det gælder derfor om at følge lidt med hele tiden.

Vil du gerne følge endnu mere med, kan du læse denne guide om modens trends i forår/sommer 2019.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*