De 5 bedste råd til boligkøb

close-up-woman-s-hand-giving-house-key-man-wooden-table_23-2148204009

Står du i en økonomisk gavnlig situation, hvor du kan gå ud og investere i en fast bolig? Så står du nok med en masse spørgsmål – især hvis du er førstegangskøber. Du kan selvfølgelig selv stå for alle aspekter af boligkøbsprocessen, men du kan også få hjælp af en køberrådgiver, som kun er der for din skyld. Køberrådgiveren sørger altså for, at du kommer sikkert og billigst muligt igennem hele processen.

1. Overvej, hvad du kan gå på kompromis med

Er du helt stålsat på beliggenhed eller er størrelsen på boligen vigtigere?

For nogen er det helt essentielt, at boligen ligger i et meget specifikt område. Det kan være pga. børnenes institutioner, arbejdet eller måske bare fordi du gerne vil have havudsigt? Eller er det vigtigere for dig, at du har tre store værelser og to badeværelser?

Uanset dine krav og forhåbninger til en bolig, bliver købere som oftest nødt til at gå på kompromis med hvad de vil have, hvis ikke de vil ud og investere hele pensionen og mere til.

Du kan prøve at lave et overblik over alle dine nødvendigheder og nice to have. På den måde kan du nemt få opstillet, præcis hvad du efterspørger, og så er det også nemmere at videreformidle til en mægler, som kan hjælpe med at skære søgningen ind til de mest relevante boliger. 

2. Ejer eller andel

Der findes økonomiske fordele og ulemper ved hver boligtype. Mens du ved køb af en ejerbolig får ene ejeret over boligen, vil du ved køb af en andelsbolig indgå i et fælles ejerskab sammen med de andre beboere i andelsforeningen.

Derudover skal du også indtænke, at du i en andelsbolig får en mere træg værdistigning end på ejerboliger. Dog vil du oftest ende med at betale mere for en ejerbolig end en andelsbolig.

3. Tænk hele budgettet ind

Budgettet er ikke kun det, du smider i den nye bolig. Overvej for eksempel om boligen har brug for renovering, eller om der ligger andre ting, der kan komme til at øge dit budget. Husk eksempelvis udgiftsposter som:

  • Grundskyld
  • Boliglån
  • Ejendomsværdiskat
  • Boligforening
  • Varme
  • El og gas

Og mange flere.

Mangler du nogen præcise udgifter, kan du i stedet forsøge at lave så realistiske overslag som muligt.

4. Spørg spørg spørg

Der er en masse ubesvarede spørgsmål i en boligkøbsproces. Du kommer derfor nok til at finde dig selv i en situation, hvor du ikke ved, hvad der præcis menes, hvad der indgår i en aftale, hvordan du gør og mange andre lignende situationer. Det positive? Ingen forventer at du ved alt. Derfor – husk at spørge ind til alt det, du er i tvivl om. Hellere spørge en gang for meget, og derved undgå nogle ubehagelige overraskelser senere hen.

5. Følg din mavefornemmelse

Sidst men ikke mindst – du har hørt det før, men det holder altså stadig stik. Husk at stole på din mavefornemmelse gennem hele boligkøbsprocessen. Er mavefornemmelsen god, når det kommer til økonomien, stedet og alt det andet? Hvis ikke, så er der en sandsynlighed for, at du kommer til at føle det samme om ét, to eller ti år. Så mærk efter og køb så, hvis det er det helt rigtige!

Læs mange flere gode råd til dit kommende boligkøb hos Bomae. Her kan du også finde hjælp til at komme igennem hele boligprocessen fra A til Å.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*