Huskeliste når du skal til eksotiske rejsemål

Sommeren er over os, og mange er sikkert klar med den pakkede kuffer til at tage på en længere sommerferie. Selvom man skal afsted for at slappe af, så kan dagene optil godt være stressende da der er mange ting man skal have styr på. Især hvis det er nogle eksotiske rejsemål uden for Europa, for her gælder der ofte nogle andre regler. Du får her en huskeliste over de mest essentielle ting du skal huske inden afrejse til Tanzania, Costa Rica, Zanzibar eller en helt fjerde destination.

 

Undersøg hvilke vaccinationer du bør have

Når vi tager til eksotisk land møder vi også sygdomme som vores kroppe ikke er vant til. Der er derfor ofte nogle krav til, at du skal have et vaccinationspas med på rejsen. Du bør derfor undersøge hvilke vaccinationer der er gældende for rejser til Tanzania eller rejse til Sri Lanka hvis turen går til disse destinationer. Uanset hvor du skal hen uden for Europa, bør du bruge tid på at undersøge dette så du får de nødvendige vaccinationer med på rejsen. 

 

Rejseforsikring – hvis uheldet er ude når I er afsted

Går turen til et land inden for Europa dækker det blå sygekort som regel, men det gør det ikke uden for Europa. Rejser du f.eks. til Seychellerne er det en god ide at købe en rejseforsikring. Der findes forskellige varianter af rejseforsikringer, og skulle dig eller et familiemedlem bliver ramt af alvorlig sygdom kan det blive en dyr fornøjelsen hvis ikke I er ordentligt forsikret. 

 

Afbestillingsforsikring – Hvis uheldet er ude inden afrejse

Desværre kan vi også være uheldige inden afrejse. Flere har måske selv prøvet det, eller også kender de fleste en person som er blevet ramt af f.eks. Corona lige inden afrejse. Dette er utrolig ærgerligt, og skulle du eller en medpassager bliver ramt af uheld inden ferien er det en god ide at have en afbestillingsforsikring. På den måde sikrer du, at der ikke er et større økonomisk tab hvis ikke I kan komme afsted. 

 

Andre ting du bør være opmærksom på

Der er selvfølgelig en række andre ting man skal være opmærksom på inden afrejse. Eksempelvis er det en god ide at tjekke op på følgende: 

  • Hvad er Covid-19 situationen på destinationen? Hvilke krav er der ved indrejse? Skal du testes før og efter afrejse, og er der nogle karantænekrav? 
  • Kan vi blive syge af at drikke vand direkte fra hanen? Er der en tendens til, at danskere får dårlig mave ved at spise den lokale mad? Det er en god ide at have håndsprit med, samt spise mad som er stegt eller kogt. På den måde kan du undgå den værste dårlige mave. 
  • Hvad er den lokale valuta? Bruger de kontanter, eller er det muligt at betale med kort de fleste steder? Hvilket gebyr er der på at hæve penge i de lokale hæveautomater? 
  • Husk pas, boardingpas, billetter til tog osv. 

Flere ting kan tilføjes til denne liste, men har du styr på forsikringerne, de lokale forhold inden for vaccination, drikkevand og Covid-19 så er du godt på vej på din ferie. Ferien er en oplagt mulighed for at slappe af og glemme arbejdet, men måske du allerede er tilbage på kontoret. Så læs eventuelt vores guide til god ergonomi på arbejdspladsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*