Skal jeg investere eller spare mine penge op i banken?

De seneste år er det blevet mere og mere populært at tale om investering – en trend, der er affødt af at det i mange år har kostet penge, at have penge stående i banken, samt at almene danskere er blevet mere oplyste om, at de kan få mere ud af deres penge, hvis de invisterer dem fremfor at opspare dem i banken. I dette indlæg kan du blive klogere på om du bør investere eller spare dine penge op. 

Hvad betyder negative renter?  

Siden 2012 har der været negative renter i banken. Renten i Danmark fastsættes af den danske nationalbank, og betyder at de danske banker ligesiden har skulle betale for at sende penge indtil nationalbanken. I de første syv år sendte bankerne ikke regningen videre til kunderne, men nu er grænsen for at betale for at have indestånde i banken på 100.000 kr. 

Investering i aktier 

På grund af de negative renter har mange danskere søgt andre veje i forhold til at opbevare deres penge, nemlig gennem investeringer. De seneste år har vi hørt mere og mere om investering i aktier, investeringsopsparinger, og hvordan det bedre kan betale sig at sende sine penge ud i investeringer fremfor at have dem stående i banken. Når man investerer sine penge er det en god ide at have en bredt diversifieret aktieportfølje. På den måde kan man undgå for store tab, og samtidig sikre sig det bedste afkast af sin formue. 

Hvis du er førstegangsinvester 

Som førstegangsinvestor kan det føles meget usikkert, at investere sine penge i aktier, når der er inflation som i høj grad påvirker aktiekurserne. Men det kan rent faktisk være en god ide, at købe aktier i en tid, hvor aktiekurserne er lave, da mange kurser, som regel altid vil gå op igen – det kræver blot noget tålmodighed. Det forudsætter naturligvis også at man sætter sig godt ind i samfundsøkonmien og kender til de forskellige risici, der er ved inflation og eventuelt recession – recession kommer ofte i forlængelse af, at priserne i en længere periode har været stigende samtidig med at efterspørgslen har været høj. Hvis man er mere til de sikre investeringer, er det også en mulighed at investere i crowdlending, som kan være en endnu mere sikker form for investering, da man låner sine penge ud med en på forhånd fastsat rente. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*