Tips og tricks til tapet i hjemmet

Tapet kan skabe et helt unikt udtryk i hjemmet, det kan både være i køkkenet, stuen, entreen og badeværelset, kun din egen fantasi sætter en stopper for hvordan tapetet kan bruges. Ved du allerede at du vil have tapet i dit hjem, men måske mangler du alligevel lidt inspiration, guider vi dig nedenfor til alt om tapet – både i forhold til opsætning, men også inspiration til de forskellige typer af tapet, og hvordan de kan skabe en konkret stemning i netop dit hjem. 

Sådan kan tapetet være med til at forme rummet

Der findes mange forskellige typer af tapet, i alle mulige farver og former. Tapet kan bruges i hele rummet, men kan sagtens også kun bruges til en enkelt væg for at skabe en unik kontrast, til resten af rummets vægge. 

Skab stemning med valget af det rigtige tapet

Eftersom der findes så mange forskellige typer af tapet, kan det måske være svært at beslutte lige præcis hvilken type vil passe til jeres hjem. Det er også relevant at overveje hvilken stemning i vil gå efter, forskellige typer af tapet kan nemlig skabe forskellige stemninger. Tapet kan nemlig både give sommerhus hygge, eksklusiv hotelstemning eller slots stemning. 

Hvilken type tapet kan du så vælge? 

Håndlavet tapet

  • Håndlavet tapet kan give en utrolig eksklusiv og unik stemning. Det er en utrolig delikat form for vægbeklædning, og vil uden tvivl få din stue til at synes utrolig eksklusiv og lækker. Det er en type tapet hvor håndværket er i høj kurs, og findes i mange forskellige overflader, strukturer og mønstre. 

Stribet eller natur tapet

  • Er du ved at indrette sommerhuset, kan eksempelvis stribet eller natur tapet skabe den helt rigtige hyggelige sommerhus stemning. Det kan give følelsen af sommer, badehotel, og skabe hygge. 

Simple mønstre

  • Ønsker man at anvende tapet i køkkenet, kan det være at mere simple motiver kan give mening. Man skal altid huske, når man vælger tapet, at det ikke skal bære rummet, men tilføje flotte og designmæssige aspekter til rummet. 

Dette er blot eksempler på tapeter, som kan kan være med til at skabe en unik stemning i dit hjem. Du kan finde yderligere inspiration til tapet lige her. 

Så nemt er det at sætte tapet op 

Føler du dig klar til at kaste dig ud i dit eget tapet projekt, kan du nedenfor læse hvordan du nemt sætter det op.

Step 1

Husk altid først at måle væggen op, så du bestiller den rigtige mængde tapet, samt klar gør væggen – det vil sige, har den nogle ujævnheder, kan det kræve at de lige udbedres, inden tapetet kan påføres.

Step 2

Dernæst skal tappet sættes på væggen, hvilket gøres med tapetklister. Det er vigtigt at hele området er dækket af tapetklister, så tapetet kan påføres og bliver siddende hvor det skal. 

Step 3

Tapetet sættes op. Tapetet sættes op i baner, og start altid fra loft og kør ned mod gulvet med en tapetbørste. Du kan også godt bruge hænderne til at sætte tapetet op, husk blot at være opmærksom på at der ikke dannes lufthuller eller andre ujævnheder. 

Step 4

Er der overskydende tapet, kan det blot skæres til. Ligeledes kan overskydende tapetklister fjernes med en fugtig klud, hvis der skulle være nogle rester tilbage af det. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*