Tips til bedre økonomistyring i 2020

For en virksomhed er bogholderi et alfa omega for virksomhedens drift. Økonomien er fundamentet, og den skal have en solid bund. Men i en tid hvor udvikling hele tiden er i sigte, må man være omstillingsparate og udnytte sin tid bedst muligt. Det kan være svært, da tid i mange virksomheder er en knap ressource. Heldigvis har teknologien givet os nye løsninger, som kan overskueliggøre økonomistyringen, som giver mere tid i den anden ende. Noget som bliver vigtigt i 2019.

Økonomistyring er vigtigt af flere grunde

Virksomheder skal i dag holde regnskab. Det siger bogføringsloven. Regnskaberne skal dokumenteres, så det er muligt at finde bilag i fem år efter selve bogføringen. Sker dette ikke, kan det medføre bøde. Derfor kan det være en rigtig god ide at overlade økonomistyringen til professionelle. På den måde undgår man nemlig at overse vigtige punkter i regnskabet.

Det effektive bogholderi

Både blandt store og små virksomheder, findes der i dag redskaber til bogholderiet. Dog adskiller disse sig ofte fra hinanden, hvorfor der ikke kun findes én løsning. Selv hvis man kunne sammensætte én løsning, vil det være udfordrende med en teknologisk udvikling, som hele tiden åbner op for nye løsninger.

Danske bogholderi virksomheder som Sandgrav Solutions imødekommer problemstillingen. Deres omdrejningspunkt er at skabe det bedste digitale bogholderi til virksomheder i enhver størrelse. Dette vil hjælpe virksomheder til mere tid, så driftsomkostninger samlet set bliver mindre. På den måde kan det digitale bogholderi hjælpe din virksomhed med at fokusere på andre områder, så der er kortere vej til vækst.

Hav de små hjælpeprogrammer ved hånden

At have det økonomiske overblik kan bunde i mange ting. Udover et digitalt bogholderi, har udviklingen også hjulpet med at gøre hverdagens mindre økonomiske øjne stærkere. Apps som MobilePay og Spiir har hjulpet mange danskere til at holde et bedre overblik over privatøkonomien i 2018. Andre platforme der også kan være brugbare, især til ferier, er en valutaomregner eller lign. Dette gør, at du hele tiden kan holde øje med, hvad ting koster, uanset hvilket land du befinder dig i.

Andre digitale løsninger

Udover at have styr på både virksomhedens og privatens økonomi, findes der også andre løsninger, som er værd at have med – i hvert fald hvis du er webshop ejer. Dette kan være områder, som at have den rigtige betalingsløsning til rådighed for dine brugere. MobilePay og ApplePay er især vigtige her, da det er noget brugerne i højere grad benytter i takt med det store smartphone brug. Leverer du de bedste løsninger til dine kunder, vil de huske det til næste gang de skal handle.

Generelle råd til økonomistyring i 2019

Det vigtigste råd er, at man har dækket sin styring af økonomien ind. Om det er på den ene eller anden måde, afgør man selv. Men der er effektive løsninger derude, som både sparer tid samt økonomiske ressourcer. Har man brug for en mindre form for hjælp, som bare skal støtte det egentlige arbejde, kan studentermedhjælpere med visse kompetencer inden for økonomi give det, der er brug for. Overordnet set handler det bare om at finde den løsning, der passer dig bedst, så du trygt kan køre din virksomhed og dit privatliv videre.

Har du brug for guidance eller mere viden på området om opstart af forretning, kan du opleve foredragsholder Casper Blom. Han fortæller hvordan det er at starte en virksomhed. Økonomistyringen fylder nemlig en del her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*