4 gode råd til enhver hundeejer

hund

Pas på vores bedste ven

Først og fremmest, så bliver en hund hurtigt en stor del af en familie. Ligesom du har forsikret dine ejendele og dig selv, så skal hunden selvfølgelig også forsikres. Du kan læse om, hvordan det foregår her!

Din hund har også brug for god søvn

Ligesom mennesker, har hunde også brug for en sund og naturlig søvn. Vi ved godt, at det måske ikke er det fedeste at have sin hund til at sove i en seng. Derfor er det vigtigt at du finder et alternativ, så din hund har gode sove vilkår. En god søvn kan gøre en verden til forskel, præcis som med mennesker.

Der findes heldigvis i dag rigtigt mange kvalitets hundesenge, der er designet med hunden i fokus. Vi anbefaler bestemt at du giver dem et kig, så din hund kan få den mængde søvn, den har brug for. Husk på at en hund sover langt mere end 8 timer om dagen, modsat os mennesker. Derfor er det kun endnu vigtigere, at sikre gode sove forhold for din hund.

Renlighed

Det giver måske lidt sig selv, at renlighed er essentielt, for at opretholde en god leve standard for hunden. Det er dog ikke kun hunden, der tænkes på med dette råd. En fejl mange hundeejere begår i starten er, ikke at holde hundeskålen ren.
Det er nemlig ikke nok bare, at sætte skålen i opvaskemaskinen eller vaske den underhanen. Det fjerner nemlig ikke potentielle bakterier, der måtte befinde sig i hundeskålen. Et godt råd er, altid at skolde skålen  inden du vasker den op. Så er du sikker på, at din hund spiser og drikker fra en bakterie fri skål. Du kan samtidig finde fede og flotte hundeskåle her!

Hold pelsen

Det lyder måske banalt, men gør en stor forskel for både dig og din hund at du hjælper med pelsen. Det kan for langhåret hunderacer være tæt på umuligt at holde deres pels, specielt hvis de befinder sig i et unaturligt klima. Derfor er det en kæmpe hjælp og frihed for din hund, hvis du hjælper til med at ordne pelsen. Hunden syntes måske ikke det er det sjoveste til at starte med, men vi lover dig at din hund ikke vil kunne undvære det efter noget tid.

I dag findes der endvidere et hav af muligheder for hvordan du kan gøre rent efter din hund. Et populært redskab er fureater, der kan monteres på støvsugeren, og effektivt støvsuger hundehår op af sofaen.

Træn alene tid

Mange nye hundeejere er faktisk gode til renlighedstræning, det er som regel også noget af det første man begynder på i hundetræningen. En ting vi dog oplever, der kan være en udfordring, er træning af alene tid.

Hunde er et flokdyr og er altså ikke fra naturens side vant til at trives alene. Derfor er det vigtigt, at du træner din hund i at være alene, allerede fra den er hvalp af. Det gør at din hund bliver tryg ved at være alene og trives bedre psykisk i et alene miljø.
En god måde, at starte med at træne din hund til, at være alene på kan være:

  • Start med at kast en godbid til hvalpen så den har fokus på god bidden. Nå den har fjerner synet fra dig forlader du rummet stille, og lader den være alene i rummet. (Luk gerne rummet så du er sikker på, at hunden ikke kommer ind i et rum du er i).
  • Sørg gerne for at fjernsynet eller radioen kører i baggrunden, så hunden stadig føler der er en stemning af nærvær.
  • Bliv ude for rummet et god stykke tid.
  • Begynder hunden at pibe efter dig, skal du vente med at gå ind i rummet indtil den er stoppet med at pibe. En tommelfingerregel er at du skal vente, til den har været stille i 2-4 minutter med at træde ind i rummet.
  • Det er vigtigt, at du ikke giver hunden opmærksomhed, når du træder ind i rummet igen. Det er nemlig kun med til, at opbygge en excentrisk stemning, som din hund ikke har brug for. Vi ved godt det er svært at ignorere den, men vi forsikrer om at dette råd gavner i længden. Vent gerne to minutter med at sige hej til hunden, når du træder tilbage i rummet.

 

Vi håber at denne artikel har givet dig god inspiration som hundeejer. Har du også interesse for akvarier og fisk, kan du med fordel læse mere om gode produkter indenfor akvarieplanter, og fiskefoder her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*