Tips og tricks til den danske sommer

Sommer

Et par bud til den perfekte sommer

Danmark går en lysere og mere varm tid i møde. Det bliver hurtigere lyst om morgenen og mørket falder ikke nær så hurtigt, som det gjorde i vinterhalvåret. Vi stiller snart uret frem og med det sagt, så stiller vi havemøblerne ud.

I nedenstående artikel, kommer vi med et par bud samt must-haves, der gør jer klar til den danske sommer og ikke mindst de dejlige sommeraftener. Hvorvidt man er til sommer hjemme på terrassen, eller i campingvognen eller autocamperen.

I år 2018 oplevede vi danskere en af de varmeste somre i Danmarks historie. Vi havde næsten ingen overskyet dage, og vi befandt os samtidig mere udenfor end inde. Med det sagt, så kan vi kun håbe på endnu en sommer i den kaliber.

Sol – også i skyggen

Uanset, hvor dejligt det er med massere af sol, skal man også have in mente, at respektere den.

Mange tror, at man ikke får farve i skyggen, men selv om man går ind i skyggen, modtager man alligevel en del UV-stråling. Himlen er nemlig ikke kun blå, den er især ultraviolet. Det betyder, at der kommer UV-stråling fra alle steder på himlen, på samme måde som den blå farve.

Faktisk kommer kun 50 procent af al UV-stråling fra direkte solindstråling, og resten kommer fra andre dele af himmelhvælvet.

Befinder man sig i skyggens udkant, så man kun dækker for selve solen svarer det til en faktor 8, men går man helt ind i skyggen under et træ kan det svare til en faktor 50 i beskyttelse.

Det er derfor uhyre vigtigt, at forholde sig i skyggen, især når solen er på sit højeste. Vi råder derfor til, at man øger sin tid i skyggen henover sommeren. Vi anbefaler derfor en parasol til terrasse. Tjek eventuelt Panas store udvalg af parasoller til enhver smag ud. Stort udvalg af størrelser, så der er rig mulighed for at udsmykke terrassen med et stor og flot parasol.

Eksempelvis denne parasol, der samtidig fås i et hav af farver, ideel til terrassen. En parasol bruges af flere til at lave hyggekroge på terrassen. Dette giver endvidere mulighed for, at holde middage eller lignende for familie og gæster udenfor i skyggen.

Den danske sommer er perfekt for campister

Sommerhalvåret og dets temperature er ideelle for campister. Hvis man er en heldig ejer af en campingvogn eller autocamper, har man den luksus, at kunne køre Danmark igennem tykt og tyndt og nyde de unikke steder vores land har at byde på.

Hos Nordisk Camping Udstyr kan I finde alt campingudstyr I skal bruge til jeres tur. Lige fra køleartikler til at holde maden og drikkevarer kolde til fortelte, hvor man kan bygge sit eget lille, overdækkede udeareal til sommerens aftenener.

Når man er på farten, har man også brug for så meget plads som muligt. Vi anbefaler endvidere at man erhverver sig en Cobb grill. Dette er den perfekte grill til farten og dens anvendelsesmuligheder er mange. Cobb-grillen er opbygget således, hvor der i midten er en lille isoleret varmekilde omgivet af en kraftig isoleret skål. Derfor kan man flytte rundt på Cobb grillen, selv om den er varm indeni. Derved undgår man varmeskader på underlag, f.eks. græs, terrasser, borde eller båddæk, og den er samtidig relativt børnesikker.

Grillen er lille og vejer ikke meget, hvilket gør den nem at transportere rundt.

Cobb
Cobb grillen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skønne sommeraftener

Når den danske sommer er god, så er den også bare fantastisk. Det er specielt en fornøjelse, når sommeraftenerne byder på behagelige temperature. Grillen bliver startet, venner og familie bliver inviteret. Når middagen er på sit sidste, falder temperaturen også. Her det ideelt med et par tæpper, en terrassevarmer eller en varmelampe eller to. På denne måde kan man bibeholde hyggen udenfor

Vi anbefaler en gaspejs fra Panas. Denne pejs er speciel lækker, og passer ethvert hyggehjørne på terrassen. Gaspejse er super gode til at afgive varme og kan opvarme større arealer. Ydermere er de ofte let flytbare, da de som sådan kun er afhængige af et gas element, dette skaber god mulighed for omrokering.

Til familier med allerede etablerede hyggehjørner anbefaler vi en af Panas mange terrassevarmere. Her kan man finde en varmelampe til enhver smag, der kan matches til alle former terrasser, udendørsarealer eller parasoller.

Gaspejs fra Panas
Lækker og stilren gaspejs fra Panas

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*