Guide: 5 danske smykkedesignere og smykker, du skal holde øje med

Smykker og smykkedesignere
smykker og smykkedesignere
Vores bud på 3 smykkedesignere og deres smykker

Smykkedesignere og deres smykker

Smykker har siden tidernes morgen været en essentiel del af påklædningen. Selvom statussymbolet for at bærer et smykke måske har ændret sig igennem tiden, er det stadig det tilbehør, vi anvender mest i vores påklædning.
Derudover bruger vi smykker ved en af de største lejligheder i livet, vores bryllup. Vi giver dem videre som arve stykker, eller i gaver ved store begivenhed. Det kan vist godt siges, at smykker følger os gennem hele livet, både ved store og små lejligheder.

I denne artikel vil vi derfor se nærmere på 5 danske smykke producenter, der er værd at holde øje med, specielt hvis man har en interesse for smykker.
Det er klart at ligesom med tøj er der et hav af forskellige stilarter. Derfor har vi bestræbt os efter at præsentere 5 danske smykkedesignere, der repræsenterer hver sin stil.

Ole Lynggaard

Kendetegn: Moderne, Feminint, Elegant og sofistikeret
Inspiration: Japansk udtryk og skandinavisk natur

Siden 1963 har guldsmeden Ole Lynggaard, designet og produceret smykker under hans eget familieforetagende.

Danskeren har i mange år været kendt herhjemme, som en stabil, kvalitetsbevidst og kreativ smykkedesigner. Dog har man i nyere tid oplevet en øget interesser for Ole Lynggaard smykker i udlandet.

Et af svarene til den stigende internationale succes, skal bl.a. findes i det stærke samarbejde mellem Ole Lynggaard og hans datter Charlotte Lynggaard.
Hun er uddannet som guldsmed i Schweiz og er bestemt kommet ind og tilføjet sit eget kreativ præg til familieforetagendet.
Til deres 50 års jubilæum for nogle år tilbage, lancerede de deres Snake kollektion, der bestemt fik stor opmærksomhed internationalt. Dette var med til at sætte Ole Lynggaard på verdenskortet for alvor.
Er du til elegante, sofistikeret og feminine smykker, hvor der er brugt tid på detaljen, er Ole Lynggaard bestemt et kig værd.

Griegst

Kendetegn: Kunstnerisk, Anderledes og blændende
Inspiration: Organiske former og ”det fantasifulde”

Hvis man forventer at dansk design er minimalistisk, rustikt og enkelt, så er Griegst et firma der beviser de modsatte.
Firmaet er startet op af ægteparret Irene Griegst og Arje Griegst i 1960, og har siden modtaget et hav af priser for deres smykker kunst. I dag drives virksomheden af deres arving, sønnen Noam Griegst, der er uddannet mode- og kunstfotograf.
De er kendt for at være et frisk pust blandt danske smykke designere, specielt for deres anderledes og spektakulære stil og design.
Griegst navnet spænder over flere brancher, og Noams’ far Arje har bl.a. undervist i kunst i Jerusalem, lavet kongeligporcelæn og udarbejdet tiara for dronning Magrethe d.2.
Arje er nok mest kendt for sin kongelige porcelæns serie, konkylie, udover hans smykker.
Hvis man er til det spektakulære og anderledes, er de helt sikkert et kig værd. Vi garanterer du ikke ser smykker som det de laver.

Georg Jensen

Kendetegn: Stilrent, Smukt og Enkelt
Inspiration: Det æstetiske og det tidsløse.

Georg Jensen er måske et af de mest kendte smykker firmaer herhjemme og det er ikke uden grund. De fleste kvinder har i dag båret marguerit serie på et tidspunkt, hvilket er et glimrende eksempel, på den kvalitet og det tidsløse design Georg Jensen ligger for dagen.

Georg Jensen var ikke kun kendt for hans smykker, men var ligeledes en dygtig billedhugger, og udstillede f.eks. hans skulpturer på verdensudstillingen i Paris i 1900.
Selve smykkedesignet og Georg Jensen som vi kender i dag, tager sin begyndelse i starten af 1900 tallet. I 1912 åbner den første Georg Jensen butik i København, og Georg Jensen bliver hurtigt en anderkendt smykkedesign.
Efter hans død i 1935 har et hav af dygtige smykkedesignere videre ført den kulturarv, Georg Jensen efterlod sig ved hans død.
Ånden føres videre på bedste vis af smykkedesignere der er udlært i og har en forståelse for hvad Georg Jensen design er og står for. Dette er gjort for at sikre Georg Jensen beholder deres klassisk skandinavisk udtryk.
Er man til Stilrent, Enkelt og smukt design, er Georg Jensen smykker bestemt værd at holde øje med.

Sisi Copenhagen

Kendetegn: Ungt, farverigt og sødt
Inspiration: Naturens ædelsten og perler.

Sisi Copenhagen er en af de nyere og mindre danske smykkedesignere. Hun er særligt kendt blandt unge kvinder, og hyldes ofte på instagram for sine fine ferskvandsperler og ædelstene, som hun lystigt inkluderer i sine smykker. For Sisi handler det om, at hylde alle de smykke ting, som findes i naturen. Sisi udmærker sig både på pris, kvalitet og udvalg. Faktisk kommer der nye smykker på hendes hjemmeside tæt på ugentligt, hvilket gør hendes udvalg ekstremt dynamisk og unikt. Der findes ikke uendelig oplag af hvert eneste smykke, og dette giver hendes kreationer en unik kant. Er du ung, moderne og urban, er Sisi Copenhagen bestemt et smykkemærke for dig.

Roughdiamonds.dk – Fine Jewellery by Maya Bjørsten

Kendetegn: Råt, edgy og unikt.
Inspiration: Den rå diamant, som naturen har skabt den.

Maya Bjørsten er smykkedesigner hos Roughdiamonds.dk og ser sig selv som assistent til Moder Natur. Maya blev med det samme forelsket i diamanter i deres naturlige form. Hvert eneste smykke er unikt, da der ikke findes to ens rå diamanter og smykkerne skabes omkring den rå diamant. Her vælges diamanterne altså ikke på baggrund af de klassiske 4 C’er – Cut, Clarity, Colour og Carat, men derimod ser Maya efter de rå diamanters iboende skønhed, indre liv og karakter. Roughdiamonds.dk har et skønt værksted midt i København på Bredgade, hvor hun har skabt en smuk væk af roser, som klart er et besøg værd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*