Vær opmærksom på disse modetrends i 2020

Moden ændrer sig hele tiden – vil man holde sig bare en anelse trendy, er det vigtigt at holde sig opdateret på de overordnede tendenser. Noget som den igangværende modeuge også lægger vægt på. Netop på dette tidspunkt er det godt at orientere sig omkring næste tids største trends – på denne måde er man sikker på at være med fra starten af. For at gøre dette lettere for dig, har vi her samlet et kort overblik over de forventede tendenser for 2020.

Nej tak til ‘fast fashion’

Det er vigtigt at forstå, at mode altid har reflekteret de overordnede tendenser i samfundet – fx var bukser og skulderpuder moderne for kvinder i 1940’erne, da det var dem der skulle arbejde og forsørge, mens mændene var i krig.

Ét af de største problemstillinger vi som samfund står overfor nu, er klimaets velbefindende. Vi er allesammen blevet mere bæredygtige i vores generelle livsstil, samtidigt med at flere kommuner har udvidet deres skraldesystem til at involvere genbrug, osv. Disse samfundsfaglige tendenser er også noget, der kan ses i modebilledet. Både forbrugere og producenter er blevet mere opmærksomme på, hvor skadeligt tøjproduktion egentlig er for miljøet – særligt den såkaldte ‘fast fashion’ der ellers har domineret modescenen i nogle år. Dette meget billige tøj er hverken bæredygtigt ud fra et humanitært eller klimamæssigt synspunkt.

I 2020 forudsiges det derfor, at fast fashion-fænomenet vil blive udfordret. Det bliver mere trendy at vælge tøj, hvis etiske og klimamæssige konsekvenser man kan stå inde for. Dette kan fx være genbrugstøj – men det behøves det dog ikke. Så selvom du elsker følelsen af nyt, lækkert tøj, kan du sagtens være bæredygtig. Det kan du være ved at investere i dyrere beklædningsgenstande, i stedet for at købe en masse billige.

Der er mange fordele ved dette; først og fremmest, så får du med al sandsynlighed noget tøj, der er af fantastisk kvalitet. Det vil derfor ikke kun holde længere, men også se bedre ud. Derudover så får du en undskyldning for at shoppe en masse designer-pieces. Til slut, så kan du gøre alt dette med god samvittighed, ved at købe færre, men mere bæredygtige stykker tøj. Et godt eksempel på lækkert designertøj i den mere overkommelige prisklasse er mærket Kenzo. Tøjet er trendy, i god kvalitet, og til at betale for de fleste almindelige mennesker.

Moden er et statement

I 2020 vil vi se mere og mere mode, som afspejler statements i samfundet. Noget som især har inspireret flere modehuse fra store til endnu mere ukendte. Et af de steder, hvor statement outfits gør sig gældende er hos SLEEK Atelier, som laver moderigtigt tøj til kvinder med sine statement shirts. Med moden kan vi som mennesker signalere det vi ønsker – om det er det ene eller andet budskab. Moden gør det muligt at gøre det på den smukkest mulige måde.

Smykker

Ligesom i 2019 vil smykker være en vigtig del af moden i 2020. Smykkerne skal ligesom i 2019 gerne være minimalistiske, og kunne kombineres med andre smykker. Derudover skal de i 2020 meget gerne være ægte smykker i lækre materialer. Halskæderne må gerne kombineres med andre halskæder i andre længder. Dette gøres fx let med halskæder fra Sisi CPH der kan bestilles i 4 forskellige længder. I 2020 bliver det sandsynligvis også trendy med lange, dinglende øreringe.

“Faux Fur”

Begrebet Faux Fur betyder, som du måske er klar over, kunstig pels. ‘Kunstigt’ har det med at blive kædet sammen med noget negativt, da det åbenlyst ikke er den ægte vare. Det har dog fået en lidt modsat effekt her, mener vi! Kunstig pels er som sådan ikke en ny trend, men moden er blusset op i takt med den store klimadebat, vi oplever i denne tid. Store modehuse og fashion influencere går i højere grad ind for den kunstige pels, som er utrolig bæredygtig, og som selvfølgelig skåner dyrevelfærdet. Vi synes, det er et godt tiltag, samtidig med at en flot pels går til rigtigt mange outfits.

Dette er nogle af de generelle trends vi formentlig kommer til at se igennem 2020, og de er derfor vigtigt at være opmærksomme på. I løbet af året vil der selvfølgelig også dukke nye og uforudsete trends op. Det gælder derfor om at følge lidt med hele tiden. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*