Guide: 3 sjove og anderledes ferieaktiviteter i Danmark

Ferieaktiviteter
Ferieaktiviteter

Ferieaktiviteter i Danmark

Det er langt fra os alle, der rejser sydpå hver sommer, og nyder tilværelsen ved de varme spanske strande, med et glas sangria i hånden. Denne artikel vil bevise, at det er muligt at lave sjove og kulturelle ferieaktiviteter i Danmark.

Vi har nemlig et hav af fede aktiviteter man kan foretage sig med familien, og tilegne sig uforglemmelige oplevelser med. Derfor vil vi i denne artikel, se nærmere på 3 vidt forskellige ferieaktiviteter man kan foretage sig med familien i Danmark.

Rav jagt

Ravlygten
En håndfuld rav

Rav jagt kan måske lyde som en besværlig og tidskrævende proces, hvis man ikke har den store viden om rav. Sådan behøver det heldigvis ikke at være!
I gamle dage skulle man som turist eller rav jæger, have styr på sit rav, og have kendskab til dets kendetegn, for at kunne finde ravet og bekræfte dets ægthed.

Det behøver dog ikke at være så kompliceret i dag. Der er nemlig udviklet redskaber, der kan gøre de hyggelige aftenture med familien ved de danske strande, til en leg.
Med en UV lygte fra Ravlygten, er det nemlig muligt at lyse på strandsandet om aftenen og finde rav. Lygten fungerer på den måde, at hvis den lyser på rav, lyser ravet op og stenene gør ikke.
På den måde behøver du ikke, at betvivle om det er rav du finder.

Tag børnene med ud på aftenturen og gør en leg ud af det! Find ud af hvem der er familiens bedste rav jæger, på en sjov og anderledes måde!

Gratis oplevelser

Tag f.eks. med børnene på skattejagt i det sjællandske landsskab, og se om I kan finde de seks glemte kæmper, der er står gemt rundt omkring i det Sjællandske landskab. De 6 kæmper er lavet af Thomas Dambo, i samarbejde med frivillige. De er et anderledes smukt syn, i den danske natur, og vil helt sikkert være et hit, hos de yngste familiemedlemmer.

Eller tag gratis i Botanisk have i København, og oplev naturen og dens smukke egenskaber på helt tæt hånd. Kombiner det kulturelle med det sjove, og få både en lærerig og smuk oplevelse i botanisk have.

Flere danske byer er begyndt på vægterrundgang i byen i sommerhalvåret. Tag børnene med til en af de danske byer med vægterrundgang og få en gratis guidet tur rundt i byen. Hør vægterne fortælle om byens historie og milepæle, på en sjov og anderledes måde.

Byer med vægterrundgang: Ringsted, Vejle, Ebeltoft, Ribe, Haderslev, Faaborg, Odense, Maribo og Skælskør.

Husk at flere museer har gratis entre i løbet af sommeren, hvor du og familien, kan få en kulturel oplevelse med i bagagen.

Guidet tur med en hjemløs

Hvis du og familien er frisk på, at prøve noget meget anderledes, er det i flere af landets store kommuner, muligt at få en guidet tur med en hjemløs.
Her er det muligt at se og høre fortællinger om bagsiden af medaljen. Samt at få en oplevelse der ikke kun fortæller om det søde familieliv.

De guidede ture plejer at vare mellem 1,5-2 timer, hvor en hjemløs fortæller om det barske liv på gaden.

Er dig og familien klar til en anderledes oplevelse, og tør I, at se nogle af realiteterne i øjnene – så er en guidet tur med en hjemløs bestemt et kig værd. Vi mener bestemt også, at børn kan tage med på oplevelsen, og lære hvordan livet også kan være. En sund, kulturel og anderledes oplevelse!

Sidst, men ikke mindst

Når I nu er ude i det fri og lave sjove aktiviteter, så glem ikke, at en ”forladt” bil, også desværre er tyvens ven. Husk derfor, at få din bil forsikret her!

I øvrigt er København altid et fantastisk sted at gå en tur og samtidig opleve noget nyt. Her på redaktionen er vi rigtig glade for TipKBH’s “det sker i København” side – som altid er opdateret omkring, hvad man netop nu kan opleve i hovedstaden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*