Første gang på festival? Her er vores råd til pakkelisten

Festival

Snart er sommeren over os, hvilket betyder, at det snart er sæson for landets mange festivaler. Disse festivaller lukker sommer efter sommer dørene op for tusindvis af festivalgæster.

Men som ny festivalgænger kan det være en jungle, at finde hoved og hale i, hvordan man forbereder sig bedst muligt. Hvad der er vigtigt at få med og hvad man kan forvente at få brug for under en festival.

Derfor har vi samlet en guide med gode råd til pakkelisten, så du er så godt klædt på som muligt til din første festivaloplevelse!

Det mest nødvendige

Til at starte med er det selvfølgelig vigtigt, at du har pakket det mest nødvendige som du normalt bruger i din hverdag. Det kan være problematisk, at sige hvad der præcis er vigtigt for dig i din dagligdag, men eksempler på dette er eksempelvis: tandbørste, tandpasta, tøj, håndklæde, solbriller, gummistøvler, solcreme osv.

Et godt råd er at være forberedt, når det kommer til beklædning. En ting er, at det aldrig er til at forudse vejret, en anden ting er, at det er ret normalt at blive beskidt i løbet af en dag på festivalen.

Derfor anbefaler vi klart, at du tager noget tøj med du kan tåle går i stykker eller køber nye t-shirt, der ligger klar til du kommer hjem.

tshirt

Campen

En festivals varighed er normalt en weekend eller mere, hvorfor at der går masser af tid til oplevelser, sjov og hygge. Det er vigtigt at huske, at koncerter er en “mindre” del af det at være på festival. Man bruger faktisk ret meget tid i sin ”camp” eller med at gå rundt blandt festivalens mange aktiviteter. Derfor kan det være et fokuspunkt, at være godt forberedt med sin camp, så der er rig mulighed for, at få den rette festivalsstemning op at køre – selv når der er pause fra koncerterne.

Telt

Men hvilke ting er så essentielle at huske, som man måske ikke lige har med på den obligatoriske pakkeliste? Det erfares, at mange førstegangs festivalsbesøgende begår en fejl, når det kommer til teltet. Det kan være fristende bare, at købe det billigste enmandstelt og bruge pengene anden steds. Men der er flere grunde til, at det kan være attraktivt at vælge et ordenligt telt.

  • Det kan være rart, at kunne sætte sig ind i sit telt, uden det bliver klaustrofobisk, når man har brug for en pause fra festivalslivet.
  • Et lille, billigt enmandstelt bliver utroligt varmt efter solen har stået på et par timer, ligeledes er udluftningsmulighederne som regel få. Det gør at man typisk vågner tidligt om morgenen grundet teltets varme.

Gør dig selv en tjeneste og køb et ordenligt telt. Der findes et hav af muligheder på markedet, og flere butikker sælger teltpakker skræddersyet til festival.

OBS! Køb altid en festivalstol ekstra eller to. Der er næsten altid en, der går i stykker eller bliver stjålet. Der bruges meget tid med at sidde ned i campen og hygge sig.
Et andet rigtig godt råd til campen er, at være ekstra forberedt med engangsservice. Køb gerne lidt ekstra, der bliver drukket og spist rigeligt i løbet af en dag og man mister sin kop/glas flere gange i løbet af en dag.

Underholdning

Men en festival er en oplevelse – og med det sagt – en meget anderledes oplevelse. Man går meget frem og tilbage på festivalspladsen, til koncerter, madsteder og meget mere. Der skal med det sagt – også være plads til noget sjov og ballade i campen i form af underholdning.

Musik er en essentiel del af det, at være på festival, og det er en rigtig god party-starter, når man sidder i campen og varmer op til dagens koncerter. Derfor er det ekstremt rart, at have en form for anlæg med. Så kan man selv vælge, hvad man vil høre, når man sidder og hygger sig i campen. Det behøver ikke at være det største og dyreste anlæg, det er mere friheden i selv, at kunne vælge musik man sætter pris på.

Det er heller aldrig en dårlig idé, at være forberedt på noget aktiv underholdning. Her er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan medbringes til aktiviteter og underholdning. En god gammeldags fodbold er dog en klassiker på landets mange festivaler og kan bruges til mange forskellige festivalsaktiviteter. Ligeledes er et beer pong sæt efterhånden også ved at være en fast inventar i festivalens camps.

Vi håber, at denne artikel har sat gang i tankerne, givet idéer til pakkelisten og, at du får en fed sommer med fede festivaller.

beer pong

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*