Sådan bærer du smykker som mand

Der er ingen tvivl om, at mange kvinder elsker at pynte sig med smykker (for ikke at nævne makeup, tasker og høje hæle). Dette er en tendens, som i hvert fald danske mænd ikke helt er med på endnu. Når man tænker over det, er det faktisk meget underligt, at det primært er kvinder der er pyntesyge. Ser man på fugleriget, er det ofte det helt modsatte tilfælde. Den mandlige påfugl, som eksempel, har en prydende og imponerende hale i alverdens farver – hunnen er primært brun. Det samme er tilfældet for solsorte. Her er hannen flot sort med et gult næb som smuk kontrats – hunnen er igen bare brun. I dyreriget er der altså intet for, at hannen pynter sig og skiller sig ud.

Tilbage i den menneskelige verden kunne mændene måske godt gøre lidt mere ud af sig selv. En del mænd har måske haft lyst til at iføre sig et smykke på et tidspunkt, men har så droppet det pga. Frygten for andres reaktioner. Andre igen har måske aldrig tænkt over, at det er en mulighed at gå med smykker. Denne artikel er skrevet med 2 formål; at få smykker til mænd til at synes mindre skræmmende at bære, samt at inspirere til hvilke smykker, man skal vælge som mand.

De klassiske mandesmykker

Faktisk går langt de fleste mænd ofte med smykker – uden overhovedet at tænke over det. Bare se ned på dit håndled. Dit ur er teknisk set et smykke – et smykke med en praktisk funktion, men alligevel et smykke – og nok det eneste som mænd går mere med end kvinder. Derudover har du måske en vielsesring på din finger. Dette smykke bærer stor symbolsk og kulturel betydning, hvilket nok er grunden til, at den får lov til at sidde på mange mænds hånd.

Det lader altså til, at mænd som oftest kun går med smykker, der har en form for praktisk funktion. Sjældent går mænd med smykker bare for at pynte sig. Men faktisk findes der en lang række smykker, der har en form for praktisk funktion – også smykker, der måske er lidt utraditionelle som herresmykker. Dette kan altså være en god måde at iføre sig lidt flere smykker som mand.

Magnetarmbånd til mænd

Én af grundene til, at mange mænd ikke går ret meget med smykker, skyldes nok en idé om, at smykker tilfører én femininitet. Dette behøves dog slet ikke være tilfældet! Fx bliver det ofte set som meget maskulint at dyrke sport. Du kan faktisk få et smykke, der har en praktisk funktion netop ift. Sportsudøvelse. Magnetisme er igennem tiden blevet brugt til at fremskynde restitution og lindre muskelsmerter – disse gavnlige effekter bliver indarbejdet i et armbånd. Disse findes i mange forskellige udformninger og udseender. Magnetarmbånd fra Nirbana Soul er eksempler på smykker designet specifikt til mænd, og derfor er meget maskuline i deres udtryk. Disse armbånd er altså et fantastisk eksempel på smykker til mænd der både er flotte og har et praktisk formål. Faktisk laver Nirbana Soul en masse forskellige smykker til mænd, på lige fod som smykker til kvinder.

Halskæder til mænd

Et smykke der kan bære en symbolsk/kulturel betydning nøjagtigt ligesom en vielsesring, er en halskæde til mænd. Dog ikke hvilken som helst halskæde. Her tænker vi specifikt på halskæder med et symbolsk vedhæng – dette gælder fx de klassiske halskæder med kors, samt andre religiøse halskæder. Dét kan være en moderne og afslappet måde at symbolisere dit religiøse tilhørsforhold på.

En anden idé er at få lavet et personligt dog tag. På mange hjemmesider, såsom denne, kan man få graveret en personlig tekst på et dog tag vedhæng. Dette kan fx være din udkårnes initialer, dit barns navn og fødselsdag osv.

Vi håber, at denne artikel har givet dig lidt inspiration til at være lidt mere nysgerrig omkring smykker til mænd. Og måske lidt mere mod til at se på et smykke til dig selv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*