4 tips til mindre stress i ferien

Ferien er tiden, hvor du rigtigt kan nyde at være sammen med venner og familie. Men hvis du har et krævende job, kan det være svært at holde rigtig fri. Det gælder især, hvis du er iværksætter, ejer din egen forretning eller måske endda driver en enkeltmandsvirksomhed.

Hos Gratis-Tips har vi derfor samlet fire skarpe tips til, hvordan du bedst lægger dit arbejde fra dig, så du kan nyde din ferie i fulde drag. Det giver dig også mere overskud og energi, når du igen kaster dig ind i dit arbejde.

Gå en tur i naturen – uden din arbejdsmobil

At lægge arbejdet fra sig i dag handler ofte om at komme væk fra ens mobiltelefon. En ideel måde at gøre det på er at efterlade sin mobiltelefon i bilen og gå en tur i solen. Danmark har mange dejlige grønne områder, der egner sig fantastisk til en rolig gåtur.

Bekymrer du dig om, at folk ikke kan få fat i dig over længere tid, kan du altid købe en mobiloplader til din bil, så du kan have den med på farten. Så lægger du bare din telefon i bilen, og når du vender tilbage fra din gåtur, har du en fuldt opladt mobil – og alle de beskeder, folk har sendt dig i mellemtiden.

Minimér stress – send endelig din mobil til reparation

Har du udsat at få udskiftet det døende batteri i din arbejdsmobil, fordi du er bange for at misse et vigtigt opkald? I en travl hverdag kan det være svært at finde tiden til at sende sin mobil til reparation. Men hvis du bare afsætter en enkelt time i din planlagte ferie, kan du som regel få styr på de praktiske småting, der ellers har gået og kommet i vejen for dit arbejde.

En almindelig mobil reparation, når den bliver udført af eksperter, bør ofte ikke tage mere end én time. Du behøver ikke gøre meget andet end at bestille tid, aflevere den på værksted, gå en tur og så afhente den igen.

Undgå mailstress: sæt en autoresponder på din mail

Store dele af vores arbejdsliv og kommunikation er i dag over e-mail. Det har også skabt en forventning om, at man som virksomhedsejer er tilgængelig næsten alle ens vågne timer.

Problemet for dig er, at en e-mailservice ikke fortæller dig om det seneste *ding* i dine notifikationer er en dødsens vigtig meddelelse fra din bedste kunde, der desperat har brug for hjælp – eller et standard nyhedsbrev, der gerne vil sælge dig en plæneklipper.

Du kan gøre to ting for at undgå mailstress:

#1 Lav to auto-respondere – én til kunder, én til ansatte

Det første, du kan gøre, er at skrive to auto-responder-besked: en til ansatte og en til kunder. De fleste e-mailservicer såsom Gmail kan opsættes sådan, at e-mails med samme ende som ens egen mail (eksempelvis @gratis-tips.dk) modtager en automatisk mailbesvarelse og alle andre (kunder, samarbejdspartnere m.m.) modtager en anden.

Du skal huske i autoresponder-besked at skrive:

  • Hvor længe du holder ferie
  • Hvis du automatisk videresender deres mail til en anden ansat, der vil hjælpe dem
  • Hvis du er den eneste ansatte: et bestemt tidsrum i din ferie, hvor du vil tjekke din mail
  • Til kunder: hvem man ellers kan kontakte
  • Til ansatte: hvornår det er tilladt for dem at kontakte dig i din ferie

#2 Sluk notifikationerne på din arbejdsmail

Den anden ting, du bør gøre, er at slukke notifikationer på din arbejdsmail. Hvis det er en vigtig besked, så vil de rækker ud til dig på anden vis.

Generelt er det en god idé at automatisere så meget arbejde som muligt, når du holder ferie. Du kan eksempelvis planlægge dine pressemeddelelser, så du ikke selv skal sende den ud på et bestemt tidspunkt. Pressport tager sig også af medieovervågning, så du ved, hvordan den har klaret sig, når du vender tilbage fra ferie.

Begynd på et nyt passionsprojekt

Ferien giver dig tid til fordybelse. Nogle gange kan det være i familiens skød med sjove brætspil, male lerkrukker eller ture i sommerhuset med børnene. Vælg en aktivitet, du nyder at lave – eller noget, du tror ville give dig overskud og ro. Kan du ikke helt lægge iværksætteren fra dig, kan du også gå i gang med et nyt passionsprojekt. Du kunne f.eks. eksperimentere med at lave din egen app. Programmering har til tider en helt meditativ kvalitet. Og fordi du ikke laver den med et egentligt arbejdsformål, kan du også lettere nyde det at lære noget nyt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*