4 tips, der gør det nemmere at have hund

Hunde er fantastiske kæledyr og kan både højne livskvalitet og sænke chancen for hjertekarsygdomme. Men alle hundeejere vil til enhver tid indrømme, at det ikke altid er let som en leg. Og at der er tider, hvor det at have hund kan være frygtelig besværligt.

For at gøre livet lettere for Jer hundeejere har vi samlet de 4 tips, der fungerer bedst og gør en reel forskel.

Lær din hund at være alene hjemme

Dette er et afgørende punkt for din trivsel som hundeejer. De fleste hundeejere har et arbejde, der skal passes og hunden er derfor nødt til at kunne være alene hjemme. Jo tidligere i hundens liv du kan vænne den til at være alene, jo nemmere vil det være. Start derfor kort efter, at hunden er faldet til i dit hjem. Vær også opmærksom på, at de forskellige hunderacer har forskellige behov for selskab. F.eks. er en bomuldshund tæt knyttet til sin ejer, og vil derfor ikke have godt af at være alene hjemme i for længe tid ad gangen. Andre hunderacer har derimod en større tolerance for at være alene hjemme. Dette er gældende for racer som cocker spaniel og golden retriever.

Alene hjemme-træningen skal foregå i små steps, så hunden får en succesoplevelse hver gang. Start med at smid nogen godbidder ind i et rum og forlad derefter rummet uden at lukke døren. Gentag denne øvelse så din hund til sidst ikke reagerer på, at du forlader rummet. Træn herefter samme øvelse, men hvor du lukker døren ind til rummet, hvor hunden er. Hvis din hund begynder at pibe eller gø, er det vigtigt at du lader den falde til ro før du går ind til den.

Forlæng intervallerne, hvor hunden er alene til den til sidst ikke er generet af at være alene. Der skal en god mængde tålmodighed til fra din side, da det godt kan tage op til 6 måneder, før din hund er fuldstændig tryg ved at være alene.

Væn hunden til tandbørstning fra den er hvalp

Ligesom det gælder for mennesker, er det vigtigt for en hund at få børstet tænder. Hunde får meget plak på deres tænder, som kan udvikle sig til tandsygdomme, hvis ikke det bliver fjernet.

Men per instinkt, og igen ligesom mennesker, er det noget hunden skal vænne sig til. Jo længere du strækker den, jo sværere vil det være for din hund at blive vant til tandbørstningen. Start derfor mens hunden stadig er hvalp, gerne fra den er 10-12 uger gammel.

Som med meget andet er nøgleordene tilvænning og tillid. Start derfor i små intervaller, hvor du vænner din hund til tandpastaen og tandbørsten. Lav denne øvelse en gang om dagen, og i takt med hundens tilvænning, ender øvelsen til sidst ud i en reel tandbørstning.

Husk at bruge en hundetandbørste og en tandpasta, som er specielt udviklet til hunde. Sådan sikrer du dig, at din hund får den bedste oplevelse.

Undgå sygdomme ved at fodre din hund korrekt

Fedme blandt hunde er steget markant gennem de seneste år. Det giver en hund ringere livsværdi, da den ikke vil føle sig ligeså glad og livlig, som hvis den havde været normalvægtig. En anden konsekvens er, at der medfølger en lang række følgesygdomme som sukkersyge, hjertekarsygdomme, hudlidelser og slidgigt. Når først en af disse sygdomme er brudt ud er skaden sket, og din hunds dage vil være talte.

For at undgå fedme hos hunde findes der light produkter indenfor hundefoder. Du kan med fordel fodre din hund med dette inden den er blevet overvægtig, eller for at hjælpe den af med de ekstra kilo.

Hold derfor jævnligt øje med din hunds fysiske form og tag den til dyrlægen, hvis du er i tvivl om dens vægt er normal.

Dogley – Hundepasning har aldrig været nemmere

Dogley er en digital platform og er alle hundeejeres redning. Appens formål er at gøre hundepasningen bedre for hunden og nemmere tilgængelig for dens ejer. Stifterne bag har også haft det som mål at skabe et godt alternativ til en klassisk hundepension. Det er hundenes svar på AirBnB, da det er private personer, der melder sig som hundepassere. De er alle verificeret og godkendt af Dogley, så man kan være sikker på, at der bliver taget godt af ens hund.

Pasningsaftalerne bliver lavet mellem hundeejer- og hundelufter, så der er mulighed for at tage hensyn til din hunds særlige krav. Dogley tilbyder flere forskellige former for pasning, og kan også bruges som pasning under en længere ferie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*