Gode tips til din bolig – hvordan kan man optimere hjemmet?

optimering af hjemmet

Der behøves ingen længere introduktion til, hvorfor det er vigtig at vedligeholde boligen, som danner hele rammen for hjemmet. Det er her, vi bruger det meste af vores fritid, og derfor skal tingene også være i orden i hjemmet – som den enkelte nu kan lide det. I dette indlæg vil vi hjælpe jer på vej med at vedligeholde boligen på forskellige områder.

Er din bolig sikker?

Sikkerheden er et af de første skridt, man bør overveje i boligen. Hvad finder man nødvendigt? Vores bedste råd er at få en dygtig låsesmed til at sikre dit hjem. Ikke nok med at låsesmeden kan hjælpe dig, hvis du har glemt nøglerne – de har også mulighed for at lave en holistisk privatsikring af hjemmet. Det er anbefalelsesværdigt, da sikkerheden altså bare er første prioritet for rigtigt mange mennesker. Den rette privatsikring kan bare gøre forskellen, hvis man skulle være ude for uheldet – og derfor kan det være vitalt at tage en snak med en låsesmed.

Indretning i hjemmet

Dernæst er indretning vigtigt for de fleste mennesker. Dette behøver absolut ikke at være dyrt, men kan ses som en nødvendighed. I hvert fald hvis man ønsker at kunne udleve den absolutte frihed, når man endelig kommer hjem fra hverdagens forpligtelser. Det er selvfølgelig op til de enkelte at vurdere, hvad friheden i hjemmet bør indebære. Et sted som har formået at skabe en synergi mellem indretning og frihed er Oliver Gustav. Her lægger man vægt på den unikke indretning som en del af “Nordic living“.

Nogle andre som leverer nordisk stil i klasse, hvor økonomien også kan være med, er danske FORMajour. Med mærker som MUUBS, leverer de muligheder, som kan løfte danske hjem året rundt.
Man siger, at køkkenet er husets vigtigste rum. Det er her familien mødes og taler sammen efter en lang dag. Derfor er det vigtigt, at dit køkken spiller 100%. Her på redaktionen har vi stiftet bekendtskab med butikken lokaliseret i århus, Butik Jes Pors. Butikken forhandler alt indenfor køkkenudstyr og har blandt andet et stort udvalg af Kitchenaid 

Går man efter et bolig setup, hvor specielt stole og spiseborde er i fokus,  findes mange gode muligheder på markedet. Her findes f.eks. Stoleshoppen med en række af billige stole og borde, der kan matche ethvert behov. Du kan både finde billige og økonomiske løsninger samt lækkert design og ergonomiske stole.

bolig

Varme i hjemmet?

Efteråret og de kolde stunder nærmer sig, og derfor er varmekilden i hjemmet også en vigtighed at have på plads. Om ikke andet bør man forberede sig på kulden, der formentlig ligger om hjørnet. De mest velkendte varmekilder i de danske boliger kommer igennem elektricitet, naturgas eller oliefyret. Prisen og effektiviteten afviger meget fra hinanden, når man sammenligner disse varmekilder, og du har formentlig allerede én af løsningerne installeret i hjemmet. Flere end 300.000 danskere får deres varme igennem oliefyret og dermed fyringsolie, som også er den mest effektive varmekilde. Det er op imod 400 gange så effektivt, og dette er altså en fordel, når huset skal varmes op. Dertil kan der opnås meget store besparelser i overgangen fra eksempelvis el-baseret varme til fyringsolie (det er op til 6 gange billigere).

Et minus er bare, at basis-fyringsolie ikke er specielt miljøvenligt, hvorfor det nok ikke er løsningen for dig, der vægter klimaet højt. Luksus fyringsolie er dog et glimrende alternativ for den klimabevidste. Denne olie indeholder faktisk ikke svovl og affaldspartikler, som i sidste ende er det, der er med til at skade miljøet, når det forbrændes. Selvom navnene på olien (basis og luksus) måske også antyder en stor prisforskel, er det faktisk slet ikke slemt. Du kan se prisforskellen her, og vurdere om fyringsolie er noget for dig.

Velvære i hjemmet?

Tiderne hvor velvære kun betød spaophold og mig-tid er ovre. I dag handler det om at bringe velværen indendørs i hjemmet. I en tid hvor vi arbejder mere end nogensinde er målet at skabe en “afstressende bolig”. Forskning viser, at jo bedre man har det i sit hjem, desto bedre kan man nyde og koncentrere sig om det, der betyder noget. Det betyder at du vil finde mere energi til at præstere på jobbet, bruge tid med familien og være sammen med venner, hvis din base altså er rig på velvære og komfort.

Der har længe været snak om ‘smart home’ og teknologi, der skulle flytte ind i vores boliger og gøre hverdagen lettere. Og teknologien har da også fået plads til at fylde i både køkkenet, stuen og soveværelset. Men tiden er nu kommet til vores badeværelser. Badeværelset er det sted, vi starter og slutter vores dag, og derfor er det også et vigtigt rum at prioritere og indrette godt.

Med et douchetoilet som skånsomt rengør dig med vand efter toiletbesøg, kan du fylde din hverdag med følelsen af renhed og velvære. Designet er moderne og elegant, kummerne er typisk væghængte hvilket gør det lettere at gøre rent på badeværelset. Desuden er de fleste douchetoiletter er selvrensende, hvilket er et tilstrækkeligt argument for mange kunder, der gerne vil slippe for toiletrengøring. Grundet integreret teknologi er utilgængelige områder reducerede og de steder, hvor snavs normalt samler sig, undgås. Rengøringensbyrden er altså reduceret og dit badeværelse vil snart være en wellness zone, der giver dig præcis den velvære, du har brug for.

En anden ting, som kan skabe velvære i hjemmet er bæredygtighed. Læs med her, hvor vi fortæller om nogle af de virksomheder, der formår at mixe det bæredygtige element ind i det moderne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*