Tips til en god fest

god fest

En fest skal helst være sjov for både gæster og den, der holder den. Søger du tips og råd til at holde en god fest, men uden det behøver blive uoverskueligt eller dyrt? Læs med her, og få tips til en god fest, uanset om den er stor eller lille.

Hvad der skal til for at holde en god fest, kommer i høj grad an på, hvilken fest det er, og hvor mange der kommer. Der er naturligvis forskel på, om du skal være ved for en børnefødselsdag, en studenterfest eller en 80-års fødselsdag.

Kend dit publikum, som man siger. Det er også godt at huske, når du skal holde fest. For hvis ikke gæsterne er med på underholdningen, kan du risikere, at det hele falder til jorden. Men heldigvis kan du gardere dig mod dette ved altid at tænke på, hvad dine gæster vil synes om.

Her finder du tips til en god fest. Måske finder du lige det, der gør netop din fest til årets event, som alle vil tale om bagefter. Læs med, og lad dig inspirere.

Hvem skal du invitere?

Noget af det første du bør overveje, er, hvem du vil invitere. Det er jo ikke sikkert, at alle dine venner kender hinanden. Du kan undgå, at enkelte gæster føler sig udenfor ved også at invitere deres partner eller ven med til festen.

Lav en velkomstdrink

Når gæsterne ankommer, er der altid en lidt speciel stemning. Folk skal lige se hinanden an og falde til i situationen. Her er en velkomstdrink genial til at give alle noget at beskæftige sig med samt til at løfte stemningen og sænke paraderne.

Når du har sagt hej til en gæst, kan du vise ham eller hende hen til deres velkomstdrink, hvorefter du kan modtage den næste gæst uden at overlade den første gæst helt til sig selv. Lav drinken ekstra festlig med en lille partyparaply i glasset.

Sørg for et godt måltid

Som det gælder til enhver fest – om man tager i byen eller holder festen i privaten – er det altid en god ide at lægge en god bund. Så holder man lidt længere på dansegulvet og risikerer ikke at blive fuld på tom mave. Derfor er det en god ide at sørge for mad til gæsterne. I dag er det meget populært at have en omgang natmad klar i form at burgere og pizzaer, som altid er en sikker vinder. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du bestiller fra et sted som både leverer samt har en kvalitet, der står i tråd med din fest. Skal man finde de bedste burgere i København, kan kæden YoBurger anbefales, som du måske kender fra Roskilde Festival. Her kan man både få okse- og kyllingeburger, så alle dine gæster er dækket ind på præferencer.

Hold en temafest

En temafest er næsten altid en sjov idé. Sørg for at skrive i invitationen, at gæsternes tøj gerne skal passe til temaet. Det vil med garanti skabe sjove samtaler blandt gæsterne fra festens første minut.

Til en temafest kan du være kreativ med at få mad, pynt og drikkevarer til at passe til temaet. På temafestideer.dk finder du masser pynt og forslag til temaer, uanset om det er en fest for børn eller voksne.

Musik til festen

Tænk over musikken inden festen. Du kan med fordel lave en playliste med noget for enhver smag. Hvis der skal danses senere på aftenen, er det en god idé at have nogle af de gamle klassikere, som altid får masser af mennesker ud på gulvet.

Der er også muligheden for livemusik, som er utrolig hyggeligt og en særlig oplevelse for gæsterne. Men her må du overveje hvad dit budget rækker til.

Skal der være lege og underholdning?

Endelig bør du overveje, om stemningen er til diverse selskabslege eller måske underholdning. Til børnefødselsdagen vil en tryllekunster garanteret være et hit, mens en komiker måske kan løsne stemningen til den runde fødselsdag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*