Virksomheder der formår at forene mode og bæredygtighed i 2018

mode og bæredygtighed

Vi lever i en samtid, hvor fokus på bæredygtighed, mode og innovation er i højsædet. Men hvordan formår vi at være innovative og moderigtige i en verden med forhøjede krav til bæredygtighed fra alle sider?

I denne artikel vil vi komme ind på, hvordan dette kan ”lade-sig-gøre”. Endvidere give nogle eksempler på virksomheder, som formår dette i deres brancher.

Landbrug, økologi og natur sniger sig efterhånden ind i alle brancher, hvor forbrugerne helliger ethvert brand der forpligtiger sig til at bevare en grøn og sund klode.

Mode og bæredygtighed i vinens tegn

Særligt i nydelses- og underholdningsbranchen, hvor flere øl, vin- og læskedrikproducenter forener god smag med bæredygtighed. I vinindustrien, ser vi eksempelvis producenter, der skaber unikke og velsmagende varianter, såsom Stella Angelos The Hugo – en læskedrik med aromaer af naturlige hyldeblomster og limefrugter. For ikke blot at nævne dens fantastiske historie, som rodfæster sig i gamle Italienske traditioner… En vin med et perfekt eksempel på foreningen mellem innovation, bæredygtighed og moderigtighed.

Sustainable fashion

Hvis vi hopper over i en anden lejr, tøj og accessories, ser vi igen at brands gør sit ypperste for både at skabe tøjdele af højeste kvalitet, samtidig med at skåne vandforbrug og naturressourcer mest muligt. Mærker der udmærker sig i integrere bæredygtighed og innovation i deres brands, er i høj kurs. Men så tænker man nok ”Bæredygtighed, og kvalitet – det lyder dyrt”, men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis. Eksempelvis i accessories såsom tasker og card holders er flere og flere forbrugere begyndt at købe sig ind i tanken om kvalitet og bæredygtighed. Et brand, som er inspirerende i denne sammenhæng er Collect Studios. De er indtrådt på markedet med betalelige håndlavede punge, der samtidigt tænker bæredygtighed ind i produktionsmetoder.

Unikt design

Endvidere er bæredygtighed, innovation og mode blevet en så integreret del af vores samfund, at mange har gjort det til en del af deres personlighed og såvel også livsstil. Dette ses tydeligt i interiørbranchen. Her gør forbrugere og indretningsarkitekter det til et mantra at tage hensyn til natur og kvalitet. Flere modehuse, og møbeldesignere formår at skabe æstetiske og rå hjem, som sætter sin respekt overfor naturens idealer. Indretningsstilen Nordic Living der med sine hyggelige skandinaviske toner, og æstetiske møbler, byder naturen indenfor, er et konkret eksempel på, hvordan kvalitet, innovation og bæredygtighed forenes på bedste vis.

Med denne artikel har vi forsøgt at give indblik i, hvordan vores klimabevidsthed for tiden præger vores forbrugssamfund. Og dette er kun positivt… For vi har vel alle interesse i at skabe gode produkter, samtidig med at vi passer på vores jordklode.

Mode, innovation og bæredygtighed er klart og tydeligt foreneligt. Og vi skal bare fortsætte med, hvad vi har gang i! For vi beskytter ikke blot miljøet. Det åbner ligeledes op for nye brancher og markeder, der kan hjælpe os med at blive endnu klogere på, hvordan vi i fællesskab kan benytte jordens ressourcer på bedste vis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*