Sådan kommer du i gang med at lære om vin

lære om vin

Vil du gerne lære mere om vin men synes det hele virker uoverskueligt? Du drikker måske allerede vin, men kan ikke sige så meget om den vin du drikker andet end om du kan lide den eller ej. At kunne beskrive den vin man drikker og vide noget omkring hvad der kendetegner de forskellige vinlande, druersorter og vindistrikter gør det nemmere at finde frem til hvad det er for en slags vin man godt kan lide. Desværre bliver mange overvældet af de mange ord som vinens bouquet eller terroir. Det behøver dog slet ikke være så svært at komme i gang med at lære om vin. Her får du 3 gode tips.

Start på begynderniveau

Det lyder måske logisk at man skal starte på begynderniveau, men mange kommer automatisk til at starte med at læse bøger eller artikler om vin som er skrevet til de mere vidende. Det kan hurtigt få folk til at kaste håndklædet i ringen. Drop at fokusere på alt det tekniske med vinfremstilling, klimaets betydning og lignende. Det giver langt bedre mening at starte med at lære noget om de største vinlande, de mest benyttede druer og de mest kendte vindistrikter.

Tag til vinsmagninger

Man behøver ikke være ekspert for at deltage i en vinsmagning. Faktisk er det et rigtig godt sted at lære om vin som nybegynder. Du kan nemlig få svar på en masse spørgsmål og lære hvordan du skal smage, dufte og se en vin. Sådan kan du nemt lære at bruge alle dine sanser til at sige noget om vinen og så kan du få svar på hvad det så betyder for vinen. Der er mange vinsmagninger der er gratis. Mange vinhandlere holder løbende gratis vinsmagninger, hvor du kan komme og smage en masse vin og blive klogere. Prøv at forhør dig der hvor du køber vin.

Lav dine egne blindsmagninger

Selvom blindsmagninger lyder som noget svært, så kan man sagtens blindsmage som nybegynder. Du kan selvfølgelig ikke forvente at du kan gætte drue, land og distrikt, men du kan hurtigt få en

En smart måde at gøre det på kunne være at dig og din partner skiftes til at vælge en vin, hvor den anden så skal prøve at bruge sine sanser til at sige noget om vinen. Det behøver ikke være mere kompliceret end at prøve at beskrive vinens farve, dens duft og smag. Et smart trick kan være at bruge Vivino appen til at scanne vinen efterfølgende og sammenligne sine svar.

Kunne du lide denne artikel? Så kan her løbende blive opdateret på området eller besøge Rockshock.dk, som for tiden har ekstra fokus på dette.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*