Guide: 5 krav til din nye ismaskine

Hvis du ikke orker at rende til isbutikken, hver gang du vil have en is i sommervarmen, bør du anskaffe dig en ismaskine. Vi har lavet en guide til, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du vælge en ismaskine.

1. Hvad skal en ismaskine kunne?

En ismaskine, også kaldet isblender, skal have en høj ydeevne. Det er især vigtigt hvis du laver sorbeter, da frosne bær kræver fuld kraft at blende. En høj ydeevne vil desuden betyde, at du kan lave cremede, luftige desserter, da de mange omdrejninger ilter isen.

2. Blenderkniven i ismaskinen

Det er vigtigt, at din ismaskine har en skarp blenderkniv. Blenderkniven roterer i skålen, hvor frugten hakkes. Frosne bær og andre hårde råvarer vil gøre blenderkniven sløv over en længere periode, hvis den ikke er holdbar og udført i stærke materialer. En skarp og holdbar kniv vil betyde, at du kan blende store, hårde ting i årevis, uden at ødelægge bladet.

3. Ismaskinens lufttryk

Et af de steder, hvor isblenderen adskiller sig fra en almindelig blender, er på lufttrykket. Maskinen tilfører nemlig ismassen luft under tryk. Dette gør, at isen bliver blød og cremet. Derfor udgøres halvdelen af den is, du spiser, af luft. Er der ikke noget lufttryk på ismaskinen, vil isen blive til én hård masse, som du ikke kan hakke i. Maskinen skal gerne kunne tilføre din ismasse et lufttryk på én bar.

4. Hvor meget larmer en ismaskine?

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man skal ud og finde en ismaskine. Det er netop en maskine, hvilket betyder, at den larmer. Du køber sandsynligvis en ismaskine, fordi du har børn, som elsker is. Derfor er det vigtigt at overveje, hvor meget maskinen larmer. Det kommer an på en række ting, men især maskinens ydeevne, knivblad og isolering.

Har en ismaskine en høj ydeevne med et godt blad, vil den blende ting uden at larme så meget, som hvis den var mere sløv. Isolering af selve blenderskålen vil også betyde, at larmen formindskes.

5. Hvad koster en ismaskine?

Der findes mange bud på en god ismaskine. Hvis man vælger en til 1000-2000 kroner, vil man ikke få en ismaskine, men derimod blot en blender, som kan blende frosne råvarer. Desuden larmer de meget, og kniven bliver hurtig sløv, da kvaliteten ofte ikke er i top til den pris.

Ønsker man en ismaskine med en høj ydeevne og et holdbart knivblad, der er tæt på lydløs, skal man have en professionel ismaskine. Vores bedste anbefaling er Taurus Rowzeren, som du kan finde her.

6. Industri ismaskine?

Ejer du en restaurant, eller vil du eksperimentere med ismaskiner, som producerer is hurtigere end den klassiske private ismaskine?
Der bliver naturligvis også lavet ismaskiner, som egner sig til at lave store mængder is ad gangen.
Du kan læse meget mere om denne form for ismaskiner på Ove C. Bjerregaards hjemmeside. I bunden af denne side findes der en masse nyttig information.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*