Sådan vælger du den rigtige bank

ny bank

Penge og økonomi er nogle af de mest ømtålelige ting i vores hverdag, og derfor kræver det også, at man kan have tillid til de mennesker, der administrer denne del af livet. Desværre er det ikke altid tilfældet, at de mennesker man lægger denne opgave i hænderne på, er til at stole på eller yder en god nok indsats. Det kan i værste tilfælde føre til, at der går kludder i det hele på den ene eller den anden måde. Derfor er det utrolig vigtigt, at man sørger for at finde nogle, der kan administrere en økonomi mv. på en ordentlig måde, og som man har tillid til. Banker er som hovedregel dem, der varetager vores penge og økonomi, og derfor giver vi dig i denne artikel et par gode råd til, hvordan du vælger den bank, der er bedst for dig og dine behov.

Læs mere hos Informeo: Sådanne skifter du bank

Tag til introduktionssamtaler

Alle banker tilbyder, at man kan komme til samtaler hos dem og høre mere om banken, og hvad de kan tilbyde. Det kan være en rigtig god ide at tage til sådanne samtaler jævnligt – også selvom du er glad for din nuværende bank. Ved at tage ud og høre hvad de forskellige banker har at sige, sonderer du terrænet, og du ved derfor altid, hvem der står og kan give dig de bedste tilbud i din nuværende situation. Når du tager til disse møder og samtaler, er de næsten altid uforpligtende, og du kan derfor takke nej til at blive medlem hos dem, og i stedet gå hjem med deres tilbud og muligheder i baghovedet.

Disse samtaler er uden tvivl den bedste måde at finde ud af, hvad de forskellige banker kan tilbyde, samtidig med at du får en fornemmelse for, hvem de forskellige mennesker er, når du møder banken fysisk.

Det er selvfølgelig vigtigt, du husker at få en introduktionssamtale på en tilgængelig bankdag.

Det bedste tilbud

Dette tip knytter sig lidt til det foregående, men du behøver ikke at møde op fysisk for at finde ud af, hvem der står og kan give dig det bedste tilbud. Du kan også nøjes med at lave en grundig research på deres hjemmesider for på den måde at finde frem til, hvem der står og kan tilbyde dig det helt rigtige. Ofte tilbyder mange af bankerne det samme, men nogle gange vil der være nogle tilbud, der passer bedre til dig end andre.

Man kan evt. finde en sammenligningsportal, hvor man kan se fordele og ulemper ved de forskellige banker. Her er et eksempel på en a-kasse side, der gør det samme, bare indenfor et andet marked.

Mærk efter, hvor du har det bedst

I en bank handler det om tillid, og derfor betyder det utrolig meget, om du kan lide de folk, der administrer din økonomi. Hvis du ikke kan lide dem, vil du ofte opleve mistillid, og at du egentlig helst vil undgå at være i kontakt med din bank eller rådgiver – sådan bør det ikke være. Derfor er det utrolig vigtigt, at du mærker efter inde i dig selv, når du taler med en bank. Har du en god mavefornemmelse, eller føler du dig ikke godt tilpas?

Skift, hvis det bliver nødvendigt

Du må aldrig være bange for at skifte bank. Af og til kan det blive en nødvendighed. Det kan være, at du ikke kan enes med din rådgiver, eller at en anden bank har et bedre tilbud. Uanset hvad grunden er, skal du endelig skifte bank, hvis du føler for det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*