Tre tips til at holde gnisten igang efter at have fået børn

Hvis man har fået børn, kender man det sikkert godt – det kan være svært at holde gnisten i live, og det kan være svært at komme i gang, hvis den har været ved at dø lidt hen. Men der er heldigvis råd for, hvordan man får gang i gnisten efter at ens liv stort set kun omhandler bleer, babymad og sengetider. Det er nemlig muligt samtidig med førnævnte, at smage lidt på det søde liv fra dengang før børnene kom. Det kræver bare en lille indsats fra begge parter. 

Tag på date

Få børnene passet, bedsteforældrene vil elske det, og I vil få et par timer, hvor I kan gøre lidt ud af jer selv og nyde en god middag mens i kigger hinanden dybt i øjnene. Èn date om måneden kan nemlig være med til at holde gnisten i live, og jo oftere man kan passe det ind, jo bedre. Vi kender det alle, i en travl hverdag, kan det være svært at finde tid til hinanden og til at holde gnisten i live. Men planlæg mindst én date om måneden, hvor i sætter nogle timer af en aften til at kunne tage ud at spise. Hvis ikke I har mulighed for at få passet børnene, så lav en hjemme date i stuen efter børnene er puttet, åben en god flaske vin bestil noget lækkert mad som pizza og nyd hinandens selskab. I kan også forlænge daten ved at tage på en romantisk weekend get away, hvor der vil være masser af tid til at dyrke hinanden i rolige omgivelser. 

Komplimentér hinanden

I en travl hverdag kan man let overse hinanden. Men giv jer selv en opgave i at komplimentere hinanden mindst en gang om dagen. Hvis I har glemt det når I er gået i seng, så gør det inden I siger godnat til hinanden. Det vil huske jer selv og hinanden på, hvorfor I er sammen og vil samtidig være med til at styrke hinandens selvtillid. Lyt eventuelt til podcasten To the Moon Honey, som kan være god til at inspirere til, hvordan man holder fast i parforholdet, giver indblik i forskellige slags parforhold, samt hvordan det kan være at blive mor og far og stadigvæk huske hinanden. 

Hav sex 

At finde tid til at have sex i en travl hverdag efter børnene er puttet, kan være noget af en udfordring for mange. Hvordan skal man finde overskuddet? Hvordan skal man finde lysten? Prøv at udforsk hinanden ved at bruge sexlegetøj sammen, det kan nogle gange virke mere overskueligt bare at skulle stimuleres, eller blive stimuleret, end rent faktisk at skulle fuldføre et helt samleje. Men mon ikke det ender i det, når først legetøjet bliver fundet frem. Det kan også være at I har lyst til at udforske hinanden lidt mere og har brug for at spice tingene mere op, da kan det være en god ide, at prøve butplugs, som kan være til stor nydelse for begge parter. Her er det dog vigtigt at huske en god glidecreme

Ovenstående er blot få af mange ting I som par kan lave sammen for at holde jeres gnist i live, og passe godt på jeres forhold. Det er vigtigt når der kommer børn, at man husker hinanden og intimiteiten. Sørg for at vær åbne overfor hinanden og tal sammen omkring jeres følelser, så skal I nok klare jer igennem de første år med små børn – og husk, alt er en fase.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*