3 grunde til at skifte til varmepumpe

Der er mange gode grunde til at skifte til varmepumpe. Først og fremmest, bruger en varmepumpe markant mindre elektricitet når dit hus skal opvarmes, hvis man sammenligner med f.eks. en traditionel radiator. En varmepumpe fungerer ganske enkelt ved, at den udnytter varmen i jorden eller i luften (afhængig af typen) til at varme din bolig op. Dette er der selvfølgelig en række fordele ved. Her får du 3 grunde til, at et skifte til varmepumpe er en god ide.

En varmepumpe er billigere på lang sigt 

Da varmepumpen bruger mindre energi en de traditionelle opvarmningsmetoder, er den også billigere i længden. Der er selvfølgelig en omkostning ved installering og opsætning, men på sigt kan du spare flere tusinde kroner om året. En varmepumpe er derved en langtidsinvestering, som kan være med til at give mere luft i budgettet over mange år. Hvis du er interesseret i at vide, præcis hvor meget det vil koste dig at skifte kan du bruge denne varmepumpe prisberegner. Det giver en god ide om, hvor meget det vil koste dig at få opsat anlægget ved din bolig.

En varmepumpe er mere miljøvenlig

En varmepumpe er endvidere bedre for miljøet end f.eks. radiatorløsningen – i og med, at den tager den naturlige energi ude fra og omdanner den til varme i hjemmet. Udover, at du selv får en bedre indeklima, så bidrager du også til en mere bæredygtig løsning som giver et mindre aftryk på miljøet. Derfor har staten også valg at støtte energisparende boligprojekter, og faktisk kan du få økonomisk statsstøtte så du ikke skal betale for hele anlægget selv – dette er selvfølgelig også en økonomisk grund til at skifte til varmepumpe. Det ihverfald den første investering mere overskuelig for mange personer der overveje at skifte energianlæg. 

Holdbarhed og vedligeholdelse af varmepumpen

Varmepumperne laves typisk til at kunne håndtere det danske klima. Hvis du investerer i en kvalitets varmepumpe, kan den modstå selv de hårdeste vinternætter i løbet af året. Endvidere kræver vedligeholdelse ikke synderligt meget så du behøver ikke bekymre dig om at lave daglig rens på dit nye energianlæg. Afhængig af, hvilken type varmepumpe du har, kræver det et serviceeftersyn så dette er selvfølgelig nødvendigt at undersøge først. Men i daglig vedligholdelse er de fleste nærmest vedligeholdelsesfri så længe luften kan passerer frit omkring udedelen af anlægget.

Interesseret i flere gratis tips til din bolig? Læs eventuelt også vores guide til husbyggeri her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*