3 ting du skal huske før du bygger nyt hus

3-gode-byggeråd

For mange virker et byggeprojekt som et spændende og eksotisk projekt fremfor at købe et hus, som måske ikke lige falder i rette smag.

For mange kan en nybygning dog ende som et uoverskueligt projekt, hvis man ikke har styr på alle faktorer, koordinering og eventuelle ubehagelige overrakelser.

Mange af disse ubehagelige overraskelser kan undgås med den rette forberedelse og ikke mindst professionelle rådgivning.

Står du altså og overvejer at bygge nyt hus, så får du her vores 3 bedste huskeregler til før du sætter første spadestik.

1. Budget – Hvad koster det at bygge nyt hus?

Første faktorer for et projekt som nybyg er uden tvivl økonomi og budget. Vi ved at drømme og visioner ikke altid er i overensstemmelse med budget. Derfor er det en god idé at starte projektet med en grov filtrering af jeres drømme for den kommende bolig. Her kan man eksempelvis starte med en brainstorming, hvor man kan få alle drømme skrevet ned på papir og derfra kan i frasortere efter need-to-have og nice-to-have.

Der vil i denne proces skulle tages mange beslutninger, og du vil hurtigt finde ud af at alt koster penge, når det kommer til et boligprojekt. Netop derfor et et overblik over det økonomiske essentielt.

Jeres budget skal først og fremmest inkludere hvad huset nogenlunde må koste. Her skal I også tage højde for udgifter som eksempelvis køb af grund, diverse tilslutningsafgifter, diverse attester, forsikringer, entreprisekontrakt, haveanlæg og flytteomkostninger. Efterfølgende skal der tages højde for de indretningsmæssige valg som eksempelvis, valg af inventar og ikke mindst materialer.

2. Vælg dine materialer med omhu

Materialer for et nybygprojekt vil både omhandle valg af materialer til fundament, husets byggematerialer og ikke mindst indendørs materialer.

Uanset om du har valgt et typehus eller et arkitekttegnet hus, så vil der være mange valg af foretage i forhold til materialer. Ofte har de forskellige typehusfirmaer en række standardløsninger, som I vil kunne drage inspiration fra, mens flere også har forskellige valgmuligheder, som I skal tage stilling til i processen.

Inden byggeriet går i gang, skal I helst have en detaljeret liste klar over alle de materialevalg, som I har udvalgt. I kan med fordel underskrive denne, således der ikke opstår eventuelle misforståelser eller uforudsete udgifter i jeres budget.

3. Søg hjælp og rådgivning hos professionelle

Mens nogle har deres helt egen idé om hvordan et byggeprojekt skal forløbe sig, ringer mange og søger hjælp og/eller rådgivning hos professionelle, fordi de simplethen er forvirrede. Måske har du svært ved selv at finde frem til den rette løsning, eller måske har du talt med for mange forskellige, som alle har givet forskellige inputs. I situationer som denne kan du med fordel søge hjælp og rådgivning hos en professionel, som vil kunne se hele jeres byggeprojekt udefra og give en realistisk og professionel vejledning med udgangspunkt i jeres ønsker og behov.

Hvis du søger professionel rådgivning, kan det være en rigtig god idé at overveje, hvad du egentlig søger hjælp til, og dermed finde ud af, hvilken type rådgiver der er den rette for dig. Er det en rådgivende eller eksekverende ingeniør eller arkitekt med overblik over lovgivning for boligbyggeri, tegninger eller noget helt tredje, som I behøver, eller er det en tømrer, snedker eller designer? Fagmænd findes der mange af, men de har også ofte travlt, hvorfor det vil være en god idé at være ude i god tid.

Skal I igang med et stort projekt, der både vedrører ude og inde og en del forskellige faggrupper, kan det også være en fordel at vælge en all-round-rådgiver, der kan have overblikket, så I ikke selv skal kommunikere på tværs af fem forskellige firmaer og håndværkere.

 

Fandt du dette indlæg interessant? Så læs lignende indhold på vores side her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*