Sådan finder du den rigtige firmafrokost til din virksomhed

sund frokost

Er I på jagt efter en frokostordning i jeres virksomhed, og har I svært ved at vælge, hvilken leverandør I skal gå med? En god og nærende frokost er en vigtig del af arbejdsdagen, så det kan godt betale sig at gøre noget ud af det. Derfor kan du her finde en guide til, hvad du skal kigge efter, næste gang I skal vælge frokostleverandør og firmafrokost

Hvorfor er frokost så vigtigt? 

Forinden vi introducerer, hvad du skal have styr på, når du vælger frokostordning, så kan du her finde viden om, hvorfor en god frokostordning på arbejdet er essentielt. Frokosten har nemlig betydning for en række ting herunder:

Social trivsel

En frokostordning kan være med til at samle medarbejderen socialt på kontoret. Det betyder nemlig, at man samles i kantinen og spiser sin frokost sammen. Dermed er frokosten med til at styrke det sociale sammenhold på arbejdspladsen. Og når vi indgår i fællesskaber og er sociale sammen, er der også større chance for, at vi trives bedre og har en højere grad af arbejdsglæde. 

Fysisk Trivsel

Foruden at styrke den sociale trivsel, kan en god frokostordning også være med til at styrke den fysiske trivsel. For selvom det kan være fristende at spise pizza resterne fra dagen forinden, så er det hverken nærende eller sundt. Hvis ikke du spiser gode, nærende og mættende råvarer til frokost, så vil din mave rumle igen efter et par timer. Og så kan man hurtigt falde i snack fælden. Det giver et ustabilt blodsukker og dårlige betingelser for en god og koncentreret arbejdsdag. Med en sund og kvalitetsbevidst frokost er dine medarbejdere derimod sikret optimale rammer for at performe godt i løbet af arbejdsdagen.

Det skal du kigge efter

Nu har du viden om, hvorfor frokost er et vigtigt måltid på arbejdspladsen. Med det in mente, bør du derfor følge disse råd, når du skal vælge frokost-udbyder:

Gode råvarer

For at sikre en frokost, der understøtter den fysiske og social trivsel, er det vigtigt, at det er en frokost som ikke kun smager godt, men også er tilberedt med gode råvarer. Det kan være svært at vurdere, hvad kvalitetsbevidst råvarer er. Men du kan fx kigge efter, om det er råvarer i sæson, og om de er friske. Fx kan du spørge ind til om æggene er friskpillede, eller om de kommer fra en spand med lage, der indeholder e-numre. Du kan også spørge ind til om dressinger og saucer er hjemmelavet, eller om pålægget fx er friskskåret. 

Vælg en ordning som passer til jeres behov

Foruden gode råvarer er det også essentielt, at I vælger en ordning, som passer til jeres behov. Består jeres organisation fx af medarbejdere, der ofte er på farten? Så kan det være godt, at have en frokost, hvor maden nemt kan tages med. Der kan også være forskellige præferencer til sammensætningen og udbuddet af maden i din medarbejderstab. Nogle kan fx have ønsker til at få kold mad, vegetarisk eller pescetarisk. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, hvilke ønsker dine medarbejdere har til frokosten. På den måde kan du bedst sikre, at du vælger en ordning, som falder i alles smag. 

Vil du have flere råd til trivsel på arbejdspladsen? Så læs vores guide til hvordan du sikrer, et sundt arbejdsmiljø.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*