4 GODE RÅD TIL EFTER FØDSLEN

Gravid

Som nybagt forældre er det helt naturligt, at du bliver en smule overvældet – og ikke mindst forvirret – over din nye rolle og i den nye hverdag. Første gang man bliver forælder er der rigtig mange ting, der ændrer sig. Det kan være svært at hitte hoved og hale i, hvad man egentlig skal gøre af sig selv i de første dage efter fødslen. 

Vi har samlet vores fire bedste tips til dagene efter fødslen.

#1: Husk at bed om hjælp

Der vil altid være overrasker i dagene efter, at du har født. Mange nye mødre har en idé om, at man skal bage  friskbagt brød og kage eller lave et lækkert frokostbord hver gang man får et barselsbesøg. Eller at hytten altid skal være skinnende ren, fordi man jo er på barsel og har masser af tid derhjemme. Og det er helt i orden at række ud til familie og venner og bede om hjælp. Hvad enten det er hjælp til madlavning eller rengøring.

Husk at der  er ingen der forventer andet af dig, end at du tager dig af dit nyfødte barn og dig selv. 

#2:  Hav det rigtige udstyr

Du kan som sagt forberede dig alt det du vil på at blive forælder, men du kender først dit nyfødte barns personlighed og behov, når det er blevet født. Og derfor kan der være brug for noget bestemt udstyr, som I måske ikke har anskaffet jer på forhånd. Det kan være, at I finder ud af, at jeres baby kun kan sove, hvis han eller hun ligger i slynge eller måske endda i en elektrisk vugge, som kan vugge babyen i søvn uden at du behøver gøre noget. Ekstra sutter og bleer er også ting, som man aldrig kan få for meget af, uanset hvor godt man har forberedt sine indkøb. 

#3: Amning

Vær forberedt på, at du skal amme meget. Hvis altså du har valgt at amme dit barn. Det er i meget almindeligt, at man ammer i op til 12 timer hver dag, når man har et nyfødt barn derhjemme. Derfor er det vigtigt, at du finder den helt rigtige måde at gøre det på. Find ud af, hvordan du ligger eller sidder bedst, når der skal ammes, og læg mærke til, hvornår og din baby spiser mest. Når du skal amme kan du eventuelt bruge tiden på også at lytte til en e-bog eller måske streame nogle af dine yndlingsserier 

#4: Kend dine efterfødselsreaktioner

Det er helt normalt at reagere både fysisk og psykisk på at være blevet forældre for første gang. Men der er også meget store forskelle på, hvordan og hvorledes forskellige personer reagerer på det at blive mor eller far. Uanset hvad bør I holde øje med efterfødselsreaktioner og symptomer på disse, så I kan få den rette behandling i tilfælde af at I oplever svære fødselsreaktioner. En efterfødselsreaktion kan vise sig i form af angst, depression og fysiske forstyrrelser. 

Faktisk oplever helt op til hver tredje kvinde og hver ottende mand at få en efterfødselsreaktion, så det er altså værd at holde øje med symptomerne, så I kan få den rette behandling.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*