4 ting du ikke ved din Mac kan

mac genveje

Uanset om du lige har fået din første Mac computer eller har du været Mac bruger i mange år, så er der masser tricks og små genveje, som mange ikke kender til. Men de små genveje kan gøre dit liv meget lettere og mere produktiv. 

Og det betyder ikke noget, om du har en Macbook eller iMac. Disse tips og tricks gælder på alle modeller. Så læs med her og få viden om 4 ting du sikkert ikke ved, at du kan gøre på din Mac.

Oplever du problemer med din computer, kan du altid få den repareret hos en Macbook reparatør.

Lav dine skrivebordsmapper til emojis 

Flyder dit skrivebord med mapper og billeder, eller er du den organiseret type med praktiske mappestrukturer? Uanset kan du her få en sjov genvej til at gøre dit skrivebord mere personligt. På din Mac kan du nemlig lave hver skrivebordsmappe til en emoji, som du helt selv vælger. Her kan du se hvordan:

  • Lav en mappe ved at klikke på Fil -> Ny mappe
  • Lav en Google søgning efter den emoji, du gerne vil have fx hjerte emoji eller ananas emoji
  • Træk nu billedet du gerne vil have ud på dit skrivebord
  • Dobbeltklik på billedet for at åbne i billedfremviser
  • For at gøre billedet transparent skal du klikke på markup ikonet (det der ligner en tryllestav). Klik derefter på baggrunden af billedet så der kommer en outline rundt om det. Klik nu på Edit -> Klip
  • Klik på markup ikonet igen og træk en boks rundt om din emoji
  • Gå hen på din mappe på skrivebordet og højreklik 
  • Klik på “Få info” 
  • På skærmen der kommer op, skal du klikke på det blå mappeikon og trykke Command + V. Nu skulle du gerne se, at din emoji dukker op.

Se din musik mens den spiller

Vidste du, at du kan se et lysshow, der reagerer på beatet i musikken, mens du afspiller sangen? Det kan du gøre inde i iTunes eller Musik appen på din Mac. Du skal blot trykke på Command+T for at starte.

Det er en ret sej add-on, til når du afspiller musik fra din computer.

Lav din helt egen genvej

Ovenfor fik du to forskellige tricks til sjove ting, du kan gøre på din Mac. Men der er også nogle mere praktiske ting, du kan gøre på din Mac, som nærmere øger din produktivitet. 

Du er måske bekendt med standard genvejene på tastaturet som Command+c og Command+V der kopiere og indsætter tekst. Men du kan også selv lave lige den genvej, du har brug for. 

  • Gå til Systemindstillinger -> Tastatur -> Genveje -> Programgenveje, og klik på + ikonet for at lave din egen genvej på tastaturet.

Underskriv dokumenter med navn

En anden ting, som helt sikkert kan øge produktiviteten er muligheden for at underskrive PDF dokumenter med navn. Så behøver du nemlig ikke længere at printe dokumentet ud for at underskrive det.

Det kan du gøre ved at åbne din PDF i billedfremviser og derefter klikke på knappen ‘Vis værktøjslinje til marketing’, hvis den ikke vises i forvejen. Derefter skal du klikke på knappen ‘Underskriv’. Du kan nu oprette en underskrift ved at skrive den på din touch pad eller holde et papir op foran kameraet med din underskrift skrevet på.

Vil du have flere gode råd til dine Apple produkter? Så læs: Sommerens bedste tips til smartphone skader

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*