7 tips, der sparer dig for energi i vinteren 2020

Energisparetips til vinter

Den første vinterkulde er så småt ved at gøre sig sit indtog i Danmark. 

Selvom det kolde vintervejr kan bringe mange hyggelige stunder med sig, har det ofte en bagside i form af højere energi og varmeomkostninger. 

Heldigvis kan du selv gøre meget for at spare på varmeudgiften i årets koldeste periode. Ved blot at implementere 7 simple og gratis tips.

1. Undersøg dit varmeanlæg

Der findes i dag mange forskellige energisystemer, som forsyner dit hjem med varme. Men hvornår har du sidste gennemgået fyret i dit hus? Er du i tvivl om, din varmeanlæg lever op til kravene, kan du altid kontakte dit lokale energiselskab. På den måde spilder du ikke penge unødvendigt på et fyr, der er i stykker.

2. Installer en smart thermostat

Smart huse er på kraftig fremgang blandt de danske hjem. Instiller du dit varmeapparat på en fast temperatur, risikerer du at bruge unødvendig energi de timer på døgnet, hvor du ikke er hjemme. Med en smart termostat bruger dit hjem kun varme, når du er hjemme.

3. Tjek utætte vinduer og døre med infrarød

Er du i besiddelse af et infrarød thermometer, kan du hurtigt finde utætheder i dit hjem. Det varmesøgende termometer vil fortælle dig, hvor der er markante temperaturforskelle omkring dine vinduer, døre og hjørner. 

4. Pak dine rør ind i isolering

Giv dit varmeanlæg et boost og isoler dine rør. Når rørene er pakket ind i isolering afgiver de mindre varme til omgivelserne. Sådan kan dit varmetab blive markant mindre med simple isoleringsmaterialer som et tæppe

5. Rens dine tagrender og skorsten

Ligger der kviste og blade i dine tagrender, kan det give problemer, når sneen kommer. Kan den smeltede sne ikke sive bort kan det føre til skader på dit tag. Står du først med et utæt tag, kan det virkelig mærkes på varmeregningen. Så rens dem, så du undgår at fyre for gråspurvene den kommende vinter.

6. Solskin

Selvom vinter bringer en del kulde med sig, opstår der også de sjældne stunde, hvor solen titter frem. Udnyt solvarmen når den er der, og lad solen varme dit hus op. Husk at slå gardiner fra!

7. Hæng tykke gardiner foran vinduer

Når solen er væk, vil du gøre alt for at holde varmen inde i huset. Har du tætnet alle sprækker og kroge, kan du hjælpe isoleringen på vej ved at hænge tykke gardiner foran dine vinduer. Stoffet hjælper både til at holde varmen inde og kulden ude.

Et sidste tip er at få professionel til at foretage en mere dybdegående gennemgang. Dette kan foregå igennem uvildig termografering, hvor en byggesagkyndig hjælper dig med at identificere eventuelle fejl og faldgruber i boligen, der pt. koster dig dyrt. På den måde får du i høj grad mulighed for at optimere din bolig, samtidig med at udgifterne holdes helt nede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*