Byllupsforberedelserne – 5 gode råd

Det er bryllupssæson, og det betyder at rigtig mange par er i gang med de helt store bryllupsforberedelser. Det er både sjovt, spændende og måske en smule angstprovokerende. 

Det kan nemlig være en stor mundfuld når den perfekte dag skal planlægges. Hvis ikke du har friet endnu, kan du læse denne guide til ideer til frieri. Har du allerede friet så læs videre her – vi giver nemlig 5 gode råd til jer, som står over for et kommende bryllup. 

Start planlægningen i god tid

At begynde planlægningen 4 måneder før er alt for kort tid. Hvis dig og din kommende ægtefælde føler et tidspres bliver forberedelsesperioden mindre sjovt. Og det er rigtig ærgerligt, for en stor del af bryllupsformålet er at få en god oplevelse – også månederne op til brylluppet. Det kan anbefales at starte allerede et år før. Lav eventuelt en kalender hvor I skriver opgaver ind til hver uge. Det giver nemlig en dejlig beroligende følelse hver gang en opgave bliver krydset af – dette gælder både de store og de små. 

Vælg den rigtige toastmaster og best man/women 

Det kan være en kæmpe hjælp at udnævne en toastmaster og best man/woman. Toastmasteren står typisk for at planlægge strukturen når der skal holdes taler til brylluppet. Det er derfor en rigtig god ide, tidligt at sætte ham/hende ind i programmet. Jo bedre forberedt toastmater er, jo mindre behøver du bekymre dig om på dagen. Det samme er gældende for en best man/woman. Disse roller fungerer som jeres højre hånd, og kan være en rigtig stor hjælp på dagen. En best man/woman kan i bund og grund hjælpe med det hele, og de fleste venner synes også at det er et rigtig stort kompliment at få denne titel. 

Lav en fysisk gennemgang af dagen

Det lyder måske en smule skørt, men det bedste måde at få styr på det hele på er ved at gøre det rent fysisk. Start med at tage ud til kirken (hvis I bliver gift i kirke selvfølgelig) og forsæt derefter til feststeder. Snak med din kommende ægtefælle om, hvad der skal ske på de specifikke områder. På den måde finder I også ud af, og der er noget som mangler at blive købt eller forberedt. 

Overvej et mere intimt bryllup

Jo flere gæster I inviterer til brylluppet, desto mere skal der planlægges. Overvej derfor, hvorvidt det er muligt at gøre brylluppet mere intimt og småt. Er der nogle personer som I ikke har set det sidste år, og som måske stille roligt ikke er en del af jeres liv mere? Det største problem for mange ved at lave gæstelisten er den dårlige samvittighed. Men husk at det er jeres dag, og at det alligevel også koster nogle penge for hver gæst der inviteres. Det vigtigste er, at I får en god dag og det kan faktisk være rigtig dejligt kun at holde et bryllup med de aller nærmeste. 

Husk at nyde det – hvad er det værste der kan ske? 

Hvis der er styr på mad, drikkelse, ringe, vielse og gæsteliste så er I godt på vej. Gæsterne vil komme for at se jer blive gift, og derefter have en god fest. Og er der styr på mad og drikkelse skal de nok få en fantastisk aften. Ved at spørge sig selv hvad er det værste der kan ske? bliver man også mere afslappet omkring det hele. Når festen spiller, så skal både du, din ægtefælle, familien og vennerne nok have en helt igennem kanon aften. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*