Din guide til radiatorer

Selvom vinter og forår er forbi, så er det stadig vigtigt at være klar til at få varme på igen i slutningen af året.

Nu, hvor du har tiden, kan du her se vores inspirationsindlæg til radiatorer og opvarmning i hjemmet. 

Du lærer lidt om radiatorer over for gulvvarme, om radiatorer i al almindelighed og om at fixe din radiator, når den først er gået i stykker.

Gulvvarme eller radiator?

Radiatorer er jo egentlig et levn fra fortiden. Store, hvide klodser der hænger på væggen og danner rammer om de hyggelige vinteraftener indenfor. Langt de fleste moderne boliger opføres med gulvvarme i stedet for.

Fordelene ved gulvvarme over for radiatorer er mange. Du slipper eksempelvis for at have de ofte grimme radiatorer hængende, og du kan indrette mere efter din egen smag, når du ikke skal medtænke den vægplads som radiatoren optager.

Samtidig er det oftest meget billigere og meget mere effektivt at bruge gulvvarme i stedet for radiatorer. 

Du kan læse mere om gulvvarme hos VVS-eksperterne EL&VVS

Hvilken radiator skal jeg vælge?

Men det er selvfølgelig kun relevant, hvis du står over for det helt store renoveringsprojekt derhjemme. For mange af os er det ikke lige muligt at få lagt slanger ind til gulvvarme. Så hvordan vælger du så en rigtig radiator? 

Der er mange forskellige typer af radiatorer. Brug noget tid og kig på radiatorer online. Så får du et langt bedre indblik i hvilke muligheder der er derude. 

Dette skal du tænke over inden du vælger ny radiator:

  • Dækkeevne i forhold til rummet størrelse
  • Design – passer den ind i resten af dit indretning?
  • Hvor rengøringsvenlig skal den være?
  • Skal den være horisontal eller vertikal?

Det er desuden vigtigt at få afklaret, om din bolig overhovedet har fjern- eller centralvarme. For hvis ikke, så er du nødt til at varme op med en elradiator i stedet for. Det bliver ofte en langt dyrere fornøjelse end den mere traditionelle model.

Hvordan fikser jeg mine gamle radiatorer?

Det kan også være en helt ny model er et drastisk skridt. Når gamle radiatorer stopper med at varme ordentligt, så er det ofte fordi de ikke er blevet vedligeholdt godt nok.

Du kan altså let og enkelt få varme i din bolig igen med nogle små justeringer. Ofte er der nemlig tre syndere, når det kommer til en radiator, der er gået i stå: Udluftning, pakdåse eller ventilnål. 

Du kan få konkrete tips til at fikse din radiator her, og du kan også læse noget mere om hvordan radiatorer virker. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*