Få dit kulturfix hjemme fra sofaen

kulturfix hjemme fra sofaen

Regeringen anbefaler, at man i disse dage opholder sig indendørs, så man ikke er i risiko for at blive smittet selv og især smitte andre. Det er selvfølgelig noget, vi alle skal tage alvorligt, så vi kan komme denne Corona-pandemi til livs og igen kan fortsætte vores normale hverdag. 

Men hvad skal vi foretages os indtil da? 

Livet går jo trods alt videre, og vi ved endnu ikke, hvor lang tid situationen vil stå på. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan man hjemmefra kan få inkorporeret kulturelle oplevelser – selvfølgelig kvit og frit. 

1. Gå på galleri

Kulturfællesskabet Artland har i samarbejde med en række gallerier lavet virtuelle galleri-ture, så man kan komme ud – uden at komme ud. Her er det muligt at gå på gallerier i hele verden og opleve alle kunstgenre. 

2. Gå på museum i sofaen

Gå på opdagelse på Statens Museum for Kunst – direkte hjemme i sofaen. Med lige knap 80.000 kunstværker er der absolut et par timers underholdning for de kunstinteresserede. 

3. Se liveinterviews med kreative sjæle

Se liveinterviews med danske kunstnere og forfattere via Instagramprofilen Jonas Risvigs koncept ’Social x Digitalt’.

Èn ting er, at det er nogle kreative mennesker, som deltager i disse interviews, en anden ting er, at det er live. Det betyder noget. Det kan give en følelse af fællesskab og tilstedeværelse, som streaming og andre kanaler ikke kan. 

4. Læs, lyt eller se med på Kvindemuseets blog

Der er rig mulighed for kulturel underholdning og læring på Kvindemuseets blog. Fra kvindehistorie til nutidige samfundsmæssige udfordringer, ingen emner er for store eller små på bloggen. 

5. Stream dokumentarer og historiske mesterværker fra Filmstriben

Filmstriben er en gratis streaming tjeneste, hvor det er muligt at se en lang række klassikere, dokumentarer og underholdende film. Det eneste det kræver, er et login fra dit lokale bibliotek, og du er dækket ind til mange timers underholdning. 

6. Stream film og serier fra filmfestival

Filmfestivallen CPH:DOX er aflyst som følge af Corona. Men intent er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Derfor kan du nu streame de film og serier, der ellers ville være vist der på dis.art. Det er endda gratis helt frem til 1. september 2020. 

Har vi glemt noget? Formentligt. Og heldigvis. Verden er i dag så digital, at der findes uendelige muligheder for at underholde sig selv online. Står du alligevel med et kulturelt tilbud – der er gratis – så tilføjer vi det gerne til listen, så den kan blive så fyldestgørende som muligt. 

For som regeringen også siger, er vi stærkest sammen, men hver for sig. Det er ikke for sjov, at hashtagget #Stayhome florerer på de sociale medier og minder os om, at vi alle har et ansvar i disse ekstraordinære tider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*