Gode råd til dit næste malerprojekt

Vi ved det godt. Det kan være svært og uoverskueligt at træffe beslutningen om endelig, at gøre noget ved den irriterende facade, enten indendørs eller udendørs, der bare står og ser ufærdig og kedelig ud. Men er der noget der virkelig tillægger huset både værdi og æstetisk tilfredsstillelse, er ny maling. Der er dog mange der er lidt på bar bund, når det kommer til hvad man konkret skal gøre, når man har erhvervet sig maling, der kan bruges til både indendørs og udendørs brug. Vi har her samlet en oversigt over gode råd til malerprojektet. 

Vælg den rigtige maling – første gang

Inden du går ud og svinger kortet, er det vigtigt at have gjort sig nogle overvejelser omkring hvad malingen konkret skal bruges til. Den samme maling fungerer nemlig ikke lige godt på alle overflader, da enkelte steder, såsom lister og døre, har brug for en maling med en højere glans. En hovedregel man kan anvende, er at jo højere glans en maling har, desto større slidstyrke har den også. Derfor vil man typisk vælge maling med høj glans til områder der er meget udsatte. Det kan eksempelvis være køkkenet eller badeværelset. 

Maling er derudover en omkostningstung affære, men det kan godt betale for at punge ud med lidt ekstra – der er nemlig stor forskel i kvalitet. Derudover skal du være opmærksom på hvor ofte du skal male for at vedligeholde den skarpe farve. Hvis du ryger eller har brændeovn, kan røgen fra dette påvirke væggens farve, hvorfor væggene skal males hyppigere. 

Udstyr er essentielt

Forestil dig at skulle professionel fodbold uden fodboldstøvler. Det er ca. det samme som at skulle male uden det rigtige udstyr eller værktøj. Redskaber og udstyr i super funktionel kvalitet giver unægteligt også et bedre resultat. Af den simple årsag, er det enormt vigtigt ikke at gå ned på udstyr. Her skal der som minimum være styr på pensler, maling og malingruller afhængigt af det individuelle malerprojekt. Det er dertil enormt vigtigt, at du er utroligt omhyggelig med rengøring af materialerne. Så undgår du at maling tørrer og påvirker penslernes kvalitet. 

Husk malertapen

Maling kan være enormt svært at få af hvis det først kommer på det forkerte underlag. Derfor er det vigtigt, at du placerer malertape rundt om det område du er i gang med at male – det er samtidig med til at sikre skarpe kanter. Der er dog stor forskel på kvaliteten af malertape, så sørg for at købe noget ordentlig, så det ikke knækker eller revner halvvejs igennem projektet. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*