Tips og tricks | sådan skaber du en herskabelig stil i din bolig

Stuk i loftet, loftrosetter og vægpaneler

Den herskabelige indretningsstil har ramt de danske hjem, og forventes at blive en af de helt store boligtrends i 2022. Det er forståeligt, for med et herskabeligt look ligger boligen op til sociale sammenkomster. Og det har vi i den grad brug for efter mere end to år med en pandemi der “on-and off” har lukket ned for mange sociale arrangementer. Udover dobbeltdøre og stilrene indretningselementer er der andre detaljer som let kan fuldende det herskabelige look. Vi giver her tre tips til, hvordan du kan opnå en indbydende og herskabelig bolig – uanset om du bor i rækkehus eller villa.

Stuk i loftet, loftrosetter og vægpaneler 

Når man forsøger at ramme en herskabelig stil i hjemmet, handler det om at præsentere boligen med en underspillet overdådighed. Ornamenterede loftstukke giver de besøgende et indtryk af,  at boligen rummer en gammel historie som giver associationer til et fransk château. Endvidere binder en stuk i loftet rummet sammen da der kommer en mere flydende overgang mellem loft og væg. Små detaljer kan gøre en stor forskel når den herskabelige stil skal defineres – til dette er loftrosetter meget brugbart. Placerer man loftrosetter ved lamperne gør det boligen mere levende, og især om aftenen når lamperne tændes giver det et sammenspil mellem loft og lys. Det sidste nyttige designelement er vægpaneler. I sammenspil med malerier, møbler og andre dekorative elementer kan vægpaneler gøre, at væggene ikke bare er passive, men faktisk en bidragende del til indretningen. Vægpaneler fås i mange varianter, og her kan man godt holde dem lidt mere simple og knap så ornamenterede som f.eks. loftrosetter. Læs eventuel her for inspiration til stuk i loftet, loftrosetter og vægpaneler. 

Tapet kan give et herskabeligt look med kant

Når man snakker om en herskabelig stil, forbinder mange det med stilrene hvide og grå farver. Men faktisk kan man sagtens putte farve ind i rummet, uden at miste den ønskede stil. Forestil dig de store opholdsstuer som man f.eks. ser på slotte i film, eller hvis du har besøgt en dansk herregård – disse opholdsstuer har ofte nogle varmere farver der bryder med de stilrene look. Tapet er genialt til at bryde med de hvide og grå farver, og vælger man mønstrede eller stribede tapet fungerer det godt sammen med f.eks. stuk i loftet og loftrosetter. 

Træmøbler og trægulve emmer af historie

Et flot trægulv giver et rustik look – især i sammenspil med stuk i loftet, loftrosetter og vægpaneler. Har man ikke et trægulv, og står man ikke lige i en situation hvor man kan skifte gulv, kan træmøbler også gøre meget. Eksempelvis emmer træstole med mønstret betræk af historie, og kan give det helt rigtige herskabelige look. Møblerne må gerne ligne noget, som har været i boligen i mange år, og det kan derfor anbefales at finde træmøblerne på loppemarkedet eller i antik forretninger for at opnå den helt rigtige stil. 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*