Gør dig disse overvejer inden du køber et nyt tæppe

De fleste kender det. Du har købt et nyt hus, lejlighed eller bare har behov for en luftforandring i forhold til indretning. Her er der en masse elementer der skal være på plads. Du skal først og fremmest kende størrelsen på lejligheden eller huset, du skal tage en beslutning i forhold til hvilken stil du ønsker at skabe i hjemmet og sidst, men ikke mindst – hvilke møbler og tilbehør der skal danne ramme for dit nye hjem. Her skal du ydermere gøre dig overvejelser omkring hvilken følelse du ønsker at implementere, hvorfor de dertilhørende møbler og tilbehør skal matche dette ønske. En god måde at få etableret en god rumfornemmelse og komfort til værelset er gennem et tæppe. Men et tæppe kan have en række forskellige funktioner og du bør gøre dig en række overvejelser inden du køber tæppet. Vi giver dig her nogle bud på hvad du særligt skal overveje inden du køber et nyt tæppe. 

 

Rundt tæppe eller traditionel form?

I forbindelse med den forestående indretning af det nye værelse er det især relevant at overveje hvilken tæppeform du ønsker. Traditionelt set er de fleste tæpper blevet produceret i et firkantet format, hvilket i mange tilfælde har fungeret optimalt. Men i kraft af, at måde moden og generel indretningstrends har udviklet sig de seneste år, er tæppeformen blevet nødsaget til at følge med. Særligt en rund tæppeform har vundet indtog i danskernes bevidsthed, hvilket i høj grad skyldes dets fleksibilitet og tilpasningsevne. Man kan simpelthen placere et rundt tæppe flere steder end du kan placere et firkantet. Derfor skal du især overveje om du på et tidspunkt har planer om at ændre placeringen af tæppet. 

Du kan få et overblik over forskellige former af tæpper her.  

 

Tæppe til stuen eller tæppe under sofabord?

Den altoverskyggende overvejelse du skal gøre dig inden du beslutter dig for at erhverve et tæppe er hvor tæppet skal placeres. Der er kæmpe stor forskel på et tæppes funktionelle kvalitet alt afhængigt af hvor det skal placeres og hvilken modstandsdygtighed og slidstyrke det skal indeholde. Skal tæppet eksempelvis placeres under spisebordet er det vigtigt, at tæppet er slidstærkt og kan tåle en masse trafik. I dette tilfælde ville et fladvævet tæppe være at foretrække. Er der derimod tale om et mere dekorativt tæppe til væggen eller lignende skal materialet tilpasses formålet. Her ville et uldtæppe kunne give et spændende modspil til de ellers ensfarvede vægge. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*