Tips til førstegangsinvestorer

Har du set dig lun på investeringer men er ikke sikker på, hvordan du skal gå til det hele? Er du usikker på, hvad det vil sige at investere eller hvordan du investerer? Eller manger du bare et overblik og nogle tips til investering som førstegangsinvestor? Så læs med her.

Læg en investeringsplan

Når du først har besluttet dig for at ville investere, bliver du nødt til at lægge en plan. Overvej hvor meget du vil investere, om det det skal kort- eller langsigtede afkastplaner, hvor meget du har råd til at miste, og hvad dit mål er. Dette er blot nogle af de spørgsmål, du må stille dig selv.

Læs og lær

Det er i forvejen risikabelt at investere, så undgå at gøre det ekstra risikabelt ved at gå blind ind i projektet. Brug i stedet for tid på at sætte dig ind i investering, de forskellige muligheder du har mv. Spar om muligt med folk der ved noget om investering, og tag evt. fat i en bankrådgiver, der kan give dig et “break down” på investering 1-on-1.

Hold øje med din portefølje

Lad ikke bare din investerede formue stå og passe sig selv. Husk at holde øje og tjekke op med jævne mellemrum – helst én gang årligt som minimum. Tjek her op på om din risikovillighed stadig er den samme, eller om din investeringsprofil har ændret sig. Sælg hvis det giver mening, eller køb flere aktier andetsteds. Bare vær opmærksom på dine investeringer.

Vær opdateret på investeringsverdenen

Hold generelt både øjne og ører åbne. Hold øje med nye gode muligheder, men læg også mærke til, hvis det går dårligt. Skriv dig for eksempel op til nyhedsbreve om investering eller læs blog, aviser eller noget helt tredje, for at få en sund dosis investering leveret på løbende basis.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*