Guide: 3 gode råd til lejeren

råd til lejeren

Læs lejekontrakten igennem

Det lyder måske simpelt. Ja, det lyder måske ligefrem åbenlyst. Dog glemmer mange, der bor i en form for leje- eller ungdomsbolig dette. Mange skimmer deres lejekontrakt igennem uden egentlig helt at være opmærksom på indholdet. Dette er helt forståeligt. Man står jo ofte i en situation, hvor man bare gerne vil have et sted at bo. Dog er der nogle ting, som man lige skal være opmærksom på. Det er vigtigt, at du som lejer ikke lader dig snyde igennem din lejekontrakt. Man kan som udlejer tage sig mange forbehold gennem en korrekt formuleret kontrakt. Her skal du som lejer blot være bekendt med, at det lejekokontrakt a9, som du skal have fingrene i det. Dette er den sidst opdateret og korrekte version i skrivende stund. Man kan med fordel desuden bruge en juridisk ordbog til forståelse af sin lejekontrakt, hvis der skulle opstå problemer med forståelsen.

Hav styr på depositum

Her tænkes der på depositum på to tidspunkter. Dels hvor meget du skal indbetale i depositum samt hvor meget du skal have retur, når du engang flytter ud. Som lejer, kan man støde på mange juridiske sider, begreber osv. Så det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. En simpel ting at have for øje er dog, at du maksimalt må blive trukket tilsvarende 7 måneders husleje i depositum. Heraf skal 3 af de 7 måneder gå til forudbetalt husleje og må altså ikke gå til udbedring af skader.

Rigtig mange lejere bliver trukket for meget i depositum. Her kan vi anbefale at tage fat i DIGURA. De hjælper lejere via en no-pay-no-cure model, hvilket altså gør det helt risikofrit for lejeren.

Tjek din husleje

Igen, så kan det måske lyde simpelt. Dog er der rigtig mange, som betaler for meget i husleje. Problemet ligger simpelthen i, at udlejeren sætter huslejen højere, end hvad der vil være at anse som normalt. Her er der en række kriterier som der tages højde for: stand, størrelse mm. Det kan være svært at beregne huslejen selv, dog er der heldigvis hjælp at hente. Der er en række beregnere, som let kan findes online. Nedenstående har vi linket til en af vores favoriter. Vi vil anbefale at tjekke, om du betaler for meget i leje allerede i dag. Det er der desværre mange, som der gør

Se om du betaler for meget i husleje via denne husleje beregner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*