Guide til at holde den perfekte børnefødselsdag

Børnefødselsdag

Fylder dit barn år, og vil du gerne forkæle dem med en børnefødselsdag? Så læs med her, hvor du kan få en guide til at holde den perfekte børnefødselsdag. 

Og selvom det kan være en stressende affære for mange forældre at planlægge dagen og have huset fyldt med larmende børn, så er det også en god anledning til hyggelige og sjove stunder. Med planlægning og fødselsdagspynten i orden, er du garanteret en god dag!

Vælg et tema

Første step i planlægningen af børnefødselsdagen er at vælge et tema for dagen. Det er ikke en nødvendighed at have et tema, men det kan være en sjov måde at gøre dagen festlig på, samt imødekomme dit barns ønsker. Tænk fx over hvad dit barns yndlingsfilm er, deres favoritlegetøj eller måske yndlingsfarve? Nogle temaer vil være lettere at finde pynt til end andre, men det er også en god mulighed for at være kreativ.

Sjove og populære temaer indkluderer:

  • Frost-film
  • Paw Patrol
  • Regnbue tema 
  • Sørøver tema
  • Havfrue tema
  • Superhelte tema

Hvem kommer?

Når du har besluttet dig for, hvilket tema du vil gå med, er det på tide at sende invitationer ud. Du kan overveje at holde to separate fester: En for familien og de voksne og en for barnets venner. 

Hver fejring involverer nemlig forskellige ting. Voksne vil gerne have tid til at tale og catche up over et godt måltid, mens børn gerne vil lege og undetholdes. En undtagelse er selvfølgelig barnets første fødselsdag. En 1-årig vil næppe have nogle forventninger til en fødselsdag, så en fødselsdag for familien kan gøre det. 

Ønskelisten

Det kan være en god ide at oprette en ønskelisten til fødselsdagen. Her kan du gøre brug af apps som Ønskeskyen. På ønskeksyen kan du oprette alle ønsker, som dit barn har, og så kan dine gæster se, hvis en ting på listen allerede er købt. 

Vil du vide mere om Ønskeskyen? Så læs: Hold styr på dine julegaveønsker med Ønskeskyen

Forbered dit barn

At være centrum for en dag, kan være en hård opgave for et barn. Derfor er det en god ide, hvis du på forhånd forbereder dit barn på dagen. Snak med dem aftenen forinden fødselsdagen og gennemgå dagen for dem; Prøv fx at Italesætte at andre børn vil lege på deres værelse med deres legetøj. Gem det legetøj væk, som dit barn ikke er glad for at dele og mind dem om, at der er en kæmpe gevinst efter fødselsdagen – nemlig gaver og nyt legetøj at lege med. 

Underholdning

Hvad er en fest uden underholdning? Der er mange forskellige og sjove aktiviteter du kan planlægge at lave som underholdning. Du kan fx gøre følgende:

  • Hav en aktivitet klar når børnene ankommer. De kan male deres egne dækkeservietter eller lave en fælles plakat.
  • Dekorer børnene med ansigtsmaling, tatoveringer der kan vaskes af eller glimmer i håret. 
  • Arranger en skattejagt. Her kan børnene blive ledt på skattejagt, hvor gaven er guldmønter af chokolade.
  • Gør alle til vindere: lav en leg, hvor alle vinder og kommer fra festen med en medalje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*