Guide: Typer af cyberangreb 2021

Cyberangreb

Cyberangreb kan forekomme i mange forskellige varianter og typer. Det er vigtigt du har styr på hvilke cyberangreb du kan udsættes for på daglig basis. Arbejder du dagligt med IT, eller tjekker du løbende mails og SMS’er, så se med her. Dette er en guide for dig som vil blive klogere på hvilke cyberangreb der kan være en trussel for dig. Når du ved hvilke cyberangreb der findes derude, er du bedre forberedt, hvis tilfældet skulle ske, at du blev udsat for en af dem. 

Malware

Malware er en af de farlige softwares, der kendes på blandt andet computervirus. Der findes utallige af computervirus derude. Virusser du garanteret er stødt på, er den velkendte trojanske hest, spyware og andre filer, der kan skade din computer. 

Malware formerer sig typisk gennem åbne filer fra computeren. Det kan være e-mails eller downloads. 

Man-in-the-Middle angreb

Man-in-the-Middle angrebet, er ikke lige så velkendt og brugt som Malware, men kan stadig udgøre en stor fare for dig. Dette cyber angreb involverer kriminelle der kan opfange datatransmissioner mellem folk. I nogle tilfælde kan det endda opfange samtaler, og hive brugbare informationer ud af dig. 

Phishing

Et lidt mere kendt cyberangreb, er det medie ophobede Phishing. Du har sikkert hørt om en der har fået videregivet sine følsomme oplysninger, og blevet taget for næsen af svindlere. Dette sker oftere end man tror. Måske kender du en, som har været udsat for Phishing. Typisk vil angrebet fremkomme via e-mail eller SMS. En god fingerregel man kan skrive bag øret, er, aldrig åben eller tryk på et link der virker mistroisk. Hvis beskeden opkræver dine følsomme oplysninger, vil det 9 ud af 10 gange altid være fusk og svindel. Husk på at virksomheder, altid vil kræve disse følsomme oplysninger via e-boks. 

DDoS 

En af de mere ukendte cyberangreb, er den såkaldte Distributed Denial of Service Attack. Selvom den er meget ukendt, kan den stadig være en stor trussel for dig og din virksomhed. DDos opererer ved at overtage netværk eller servere, ved at sende for meget trafik. Dette kan i værste tilfælde, fuldstændig blokere en organisations system og lukke ned uden varsel. En organisation er oftest altid bundet op på et digital system, hvor alle deres filer og følsomme informationer ligger gemt. Disse informationer er i rigtig mange situationer altafgørende for virksomheden kan fungere på tværs af hinanden. 

Undgå cyberangreb med LogPoint

Vil du gerne undgå at være offer for et cyberangreb, har LogPoint løsningen til dig. Med LogPoint som din cybersikkerhedsløsning, er du sikker på at alle dine systemer er 100 % overvåget. Hermed kan du trygt fokusere på det der vigtigt for dig, uden at bekymre dig om udefrakommende trusler. Læs mere om SIEM cybersikkerhedsovervågning. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*