Lær at lægge makeup: Do’s and dont’s til nybegyndere [2019]

Lær at lægge makeup : Dos and don’ts til nybegyndere

Enhver begyndelse er svær. Og det gælder ikke mindst, når du skal lære lægge makeup. 

Find inspiration til, hvordan du skaber et flot makeup-look og lær at lægge makeup uden at falde i makeupfælderne. 

Få hjælp med 5 gode tips til do’s and don’t’s for et fejlfrit makeup-look.

1. Foundation

Ethvert makeup look begynder med en foundation som base for dit look. Går du efter et naturligt makeup look, er det vigtigt, at din foundation passer til din hud. 

Do: Vælg en foundation, der passer til din undertone. Du finder bedst den rette nuance ved at teste farven på undersiden af din arm.

Don’t: Undgå at påføre for meget foundation ad gangen. Du risikerer, at din foundation lægger sig som en tyk maske. Begynd derfor med at påføre små mængder med en makeup børste eller beauty blender. 

Er du i tvivl om, hvilken hudtype du har? Følg denne simple videoguide til at lægge din foundation fra produktkøb til færdig finish.

2. Concealer

Trin to i din makeup rutine er at lægge concealer. Concealer er din bedste ven, når du gerne vil dække mørke rander eller små ujævnheder i huden. 

Do: Påfør altid din concealer efter, du lægger din foundation.  

Don’t: Undgå at vælge en concealer som er mere end 1 til 2 nuancer lysere end din hud. Bliver din concealer for lys kan du ende med et unaturligt resultat.

Du påfører concealer på disse områder i ansigtet [BILLEDE]

3. Bronzer og blush

Bronzer og blush har begge evnen at vække dit ansigt til livs. Bronzer bør du påføre de steder, du ønsker at skabe skygge. Tegn et ‘3-tal’ med din bonzerbørste. Begynd ved at føre børsten fra din tinding i en bue ned under dit kindben og tilbage i en bue ud mod øret og ned langs din kæbelinje. Ønsker du lidt rosa farve i kinderne, kan du lægge et let lag blush på området lige under øjnene.

Do: Vælg en bronzer, matcher din hudtone og som ikke er for mørk.

Don’t: Undgå at påføre for meget produkt ad gangen. Det er lettere at tilføre mere varme til ansigtet, end det er at fjerne det igen. 

Er du i tvivl om, hvilke brands der er gode til dig? Find inspiration til makeup blandt de bedste brands og produkter.

4. Highlighter

Målet med highlighter er at skabe dimensioner til dit ansigt. Highlighter findes i mange variationer fra et let genskær til intens glimmereffekt. 

Do: Vælg en highlighter, som er tæt på din egen hudtone. Spørg om assistance fra en ven eller ekspedient, hvis du er i tvivl. Det kan hjælpe dig til at finde en nuance, som virker naturlig på din hud.

Don’t: Din highlighter kan hurtig se unaturlig ud, hvis du kager en masse glitter på. Målet er ikke at ligne en diskokugle. Det er at fremhæve de steder i ansigtet, hvor lyset falder naturligt.

5. Mascara

Mascara er enhver kvindes go-to makeup, når tiden løber. Med flotte vipper skaber du fokus på dine øjne, og endnu bedre, fjerner fokus fra en eventuel irriterende urenhed. Enhver mascara påføres til sidst for at fuldende dit look. Et godt tip er at skrabe børstehovedet forsigtigt mod kanten. Så undgår du nemlig at få for meget på vipperne ad gangen.

Do: Fugt dine vipper forsigtigt, inden du påfører mascara. Det hjælper til at fordele mascaraen jævnt. Du kan altid bygge på med flere lag.

Don’t: Krøl aldrig dine vipper efter, du har lagt mascara. Det kan både skade vipperne og få dem til at klumpe sammen.

Føler du dig rustet til at tage skridtet videre i makeup-verden? Lær at lægge makeup som en professionel ved at tilmelde dig et makeup kursus. Så bliver du både guidet i de rette teknikker, valg af børster og sammensætning af farvepaletter til enhver anledning. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*