Miljø og energioptimer din virksomhed i 2022

sundhed

Det globale marked har stadig i 2022 voksende krav til miljø og energioptimering. Derfor bør din virksomhed også gøre brug af teknikker og systemer, der lever op til de gældende normer og standarder. I dette indlæg giver vi 3 tips til hvordan I som virksomhed kan miljø og energioptimere i 2022.  

 

Effektiviser energiforbruget med grøn energi

Der er flere måder at I som virksomhed kan effektivisere jeres energiforbrug på. Har I allerede et overblik over virksomhedens forbrug og ikke mindst behov, kan I overveje, om dette skal gøres grønnere. Forbruget kan både gøres grønnere gennem grøn el, varme eller egen produktion fra vedvarende energikilder. 

Ønsker I at skifte over til grøn el kan I starte med at undersøge markedet og her vil det være væsentligt at tage stilling til, om I ønsker grøn el med eller uden prisfleksibilitet, samt hvilke forsyningsselskaber, der leverer den type grøn energi, I øsnker jer.  

 

Energioptimer med en varmeveksler

Den grundlæggende idé og funktion ved en varmeveksler er at flytte energi fra et legeme til et andet, hvor energien kan bruges mere effektivt. En varmeveksler kan både bruges til at varme ting op, som eksempelvis ved brug af solcelleenergi, men kan omvendt også bruges i forbindelse med nedkøling, hvor man kan udnytte energien fra naturligt kolde elementer.  

En varmeveksler fungerer ved at sætte væske og/eller luft under tryk, hvilket kan udnyttes til at regulere temperaturen i andre legemer, Ved nedkøling tages den overskydende varme i et legeme og overføres.  Ved at gøre brug af en varmeveksler har I som virksomhed altså mulighed for at optimere jeres energiforbrug væsentligt samt gøre brug af naturlige elementer, hvilket sparer jer for en masse ressourcer. 

Producer egen og vedvarende energi

Der findes mange teknologiske løsninger, som din virksomhed kan benytte dig af, til at blive helt eller delvist selvforsynende med CO2-neutralt elektricitet og varme. Nogle af dem er allerede nævnt i dette indlæg, men det kan eksempelvis være ved brug af solceller, varmepumpe, solfangere eller overskudsvarme.

Ønsker I at reducere jeres klimaaftryk, så afhænger det også af den nuværende el -og varmeforsyning. Har I på nuværende tidspunkt et sort oliefyr, så vil jeres CO2-besparelse være væsentlig større ved at vælge en grøn varmekilde, end hvis I på nuværende tidspunkt benytter et naturgasfyr.  

Der findes flere måder at producere og investere i vedvarende energi. Én ting er at optimere energikilderne I benytter nu og her, men en anden metode for jeres virksomheds miljø og energioptimering kan også være at investere i udviklingen af grøn energi, som ikke nødvendigvis er direkte tilsluttet virksomheden, men som er en del af et større sammenhængende energisystem. Dette kunne eksempelvis være via. Anparter i større vindmælleandlæg i Danmark.  

 

Der er mange måder at gøre det på, og jeres optimering og behov vil selvfølgelig også afhænge af jeres virksomheds størrelse og lokaler. Fandt du dette indlæg interessant, kan du med fordel gå på opdagelse blandt vores øvrige indlæg i kategorien erhverv

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*