Sådan dækker du et flot bord

Dinner table

Det er fredag, og du har inviteret gæster over til lækker mad og vin. Maden skal simre i flere timer, og du har derfor tid på hånden. Her ville det være oplagt, at dække et flot bord, som altså vil kunne bidrage til en wow-effekt, når dine gæste ankommer. Der er mange måder at dække et bord på, og mange stilarter man kan følge. Her er en guide til, hvordan du laver en skandinavisk bordopdækning; simpelt og enkelt.

1. Borde og stole 

Hvis du går efter et skandinavisk look til, når du skal dække bord, så er det jo oplagt valg, hvis du har borde og stole af skandinavisk design for at underbygge den nordiske simplictet og kvalitet. For eksempel er klassikeren CH24 – Wishbone chair en stol, der går til alt. Borde og stole er det, der skaber rammerne for en flot opdækning – især hvis du ønsker at køre det skandinaviske stil fuldt ud. Faktisk vil man nærmest ikke behøve mere end flotte borde, stole og tallerkner for at have sikret sig en flot bordopdækning. 

2. Duge og tallerkener

Hvis du ikke har et bord, der er værd at prale af; det vil sige, at overfladen er lidt beskidt, eller der er fedt pletter, der er sunket ned i bordet, så er det en god idé at bruge en dug til at dække det. Man vil ved en skandinavisk bordopdækning altid gå efter de lysere farver, for at skabe rummelighed. Det vil sige, at det anbefales, at man benytter en hvid dug, hvis det er nødvendigt. Hvis du har en lys pæn bordoverflad, er det bedst at lade værd med bruge dug – men i stedet bruge dækkeservietter. For at gøre det så Nordisk som muligt, kan du benytte stel designet af nordiske designere. Dette kunne f.eks. Være mågestellet af Fanny Garde; igen et stel, der giver skaber rummelighed.

3. Servietfoldning og pynt

Det er ikke nordisk at folde servietter til en form af en svane, en rose, en hund; der er mange måde at folde servietter på. For at opretholde den skandinaviske stilrene linje, så skal du ganske enkelt lade vær. Som skrevet ovenfor, så skal man være så simpel i sin opdækning som muligt, og det vil derfor være oplagt at bruge en hvid stofserviet og en servietring til at holde servietten. Intet mere end det. Dog ville det være klædeligt at have en farverig blomsterbuket på bordet; her er liljer eller bundroser altid en sikker vinder. Ellers kan du også sætte fyrfadslys på bordet i små farverige holdere. Nu er det tid til at lave velkomstdrinks

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*