Sådan finder du det rigtige badmintonudstyr!

Badminton

Uanset om man er amatør eller øvet indenfor badminton, så spiller en god badmintonketcher, en lækker badmintontaske og nogle behagelige badmintonsko en vigtig rolle for din oplevelse som badmintonspiller. I denne artikel vil vi guide dig til, hvordan du finder det udstyr der passer netop dig. Husk at investeringer i sportsaktiviteter både kommer din spiloplevelse og fysik til gode!

Sådan vælger du den rigtige badmintonketcher!

Når man spiller badminton, er ens ketcher et uundgåeligt værktøj. Alfa og omega for et godt slag – er en god badmintonketcher. Når man skal erhverve sig med en ny ketcher, er der en række parametre man bør medtage i sine købsovervejelser. Først og fremmest skal man være opmærksom på ketcherens vægtfordeling. Vægtfordelingen er særligt vigtig da denne har en afgørende betydning for, hvordan fjerbolden bliver slået bedst muligt i forskellige spilsituationer. Eksempelvis kan en let badmintonketcher være ideel i det flade spil, hvorimod en ketcher med mere tyngde kan give et mere kraftfuldt slag fra bagbanen.

Derudover er ketcherens fleksibilitet også en vigtig faktor at medtænke. Fleksibiliteten i skaftet har nemlig indflydelse på, hvor kontrollerede dine slag bliver. En god tommelfingerregel er, at jo hårdere skaftet er, jo mere kontrollerede bliver dine slag. Omvendt kan et mere fleksibelt skaft give et bedre svirp, og dermed mere kraft – dog vil slagene være svære at præcisere.

Yderligere betyder ketcher modellens teknologi ligeledes en hel del, for dine præstationer på badmintonbanen. Teknologien dækker over alt det ekstra producenten tilføjer til ketcheren, eller hvordan de vælger at designe den, for at imødekomme de enkelte spilleres behov. Eksempelvis kan teknologien sikre bedre aerodynamik, lethed, og et lækkert greb.

De ideelle badmintonsko til dit løb!

Næstefter en god badmintonketcher, er det vigtigste for dig som spiller, et par behagelige badmintonsko der støtter dine ankler, og styrker dit løb og spring. 

Generelt for badmintonsko er, at de skal være så lette som muligt! Dette giver bedre muligheder for hurtigere skridt og mere eksplosivt benarbejde. Dog er det vigtigt, at dine badmintonsko både forhindrer vrid i anklen, og samtidig at de har tilbyder en god stødabsorbering. Derfor skal du være opmærksom på modellens hælkap, som støtter hele foden under en lang kamp med hop, retnings- og accelerationsskift. Med en solid hælkap undgår du nemlig ærgerlige skader, og sørger for at dine fødder ikke bliver overbelastet under kamp og træning. Yderligere bør man være opmærksom på skoens ydersål, som både skal sikre skridsikkerhed, og fleksibilitet i dine fodbevægelser. Denne er særligt vigtig da den har en afgørende betydning for dine retningsskifte, og spring, hvilket er vigtige bevægelser både til træning og kamp.

Yderligere er det vigtigt at dine badmintonsko indeholder god stødabsorbering. Dette er vigtigt for at beskytte dine led, knæ og ryg. Badminton kræver mange hop, og spring, og derfor betyder stødabsorberingen meget for at modvirke ubehagelige stød og bevægelser.

Pak dit udstyr i en funktionel badmintontaske!

Slutteligt er det vigtigt at du passer på dit nyerhvervede udstyr med en lækker badmintontaske. En badmintontaske betyder mere end man skulle tro, da den har en afgørende rolle i at dit udstyr bliver fragtet ordentligt.

Man bør vælge sin badmintontaske ud fra sit udstyrsbehov, da de kommer i mange modeller og størrelser. Dog er det vigtigt, at man ikke går på kompromis! Et beskyttende sko- og ketcher rum sikrer nemlig imod bøjninger af ketcher, og slid på skoene. Badmintontasker fås i mange flotte farver og designs, og holder heldigvis længe. Derfor skal man være ekstra opmærksom på denne, når man skal købe nyt badmintonudstyr.

Vi håber med denne guide at have givet dig en gennemgang i, hvilke faktorer du skal være opmærksomme på, når du køber nyt badmintonudstyr. Er du stadig i tvivl, om hvor, og hvilke mærker og modeller du bør købe? Så kan du læse mere om alt dette hos Sport-net, som også tilbyder nogle af landets bedste priser på markedet.

Vi ønsker dig held og lykke med dine badminton oplevelser!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*