Sådan gør du din have klar til sommeren

mother with children having fun in a hammock. Mom and kids in a hammock. The family spends time with the children in the garden.

Corona har sat en stopper for mange af vores drømme om at rejse ud i verden til sommer. Derfor er det kun oplagt, at få gjort haven klar til sommer, så vi kan få en følelse af sommer og sol. I denne guide vil vi give nogle råd til at få piftet haven op og få skabt din helt egen oase. 

 

En hængekøje

Hvilken bedre måde at få skabt sommerstemning i haven end med en hængekøje. Der findes utallige af udgaver af den klassiske hængekøje om du er til hængekøjer i net eller i stof. Du behøver heller ikke, at have et træ i haven, for at have en hængekøje. Flere af dem kommer på et stativ og ellers kan du læse mere om hvordan du opsætter din hængekøje her.

Det gode ved en hængekøje er, at den både kan bruges til leg for børnene, og til afslapning for de voksne. Du kan vælge imellem et utal af farver og style den med puder og plaider efter behov og stil.  

Har du kun en altan, skal dette ikke afholde dig fra at investere i en hængekøje. Der findes flere modeller, som egner sig til små afstande, som blandt andet på en altan. Du finder et eksempel på en altanhængekøje her

 

Et udespa

Udespa er blevet populære som aldrig før. Det varme vand gør, at du ikke er afhængig af det altid svingende danske sommervejr. Det er ideelt for hele familien. Der er rig mulighed for at nyde et glas kold hvidvin eller rosé og nyde de lune sommeraftener. 

Et udespa adskiller sig fra et indespa på en række punkter og det er vigtigt du er opmærksom på følgende inden du investerer i et udespa: 

  • Isolering og elforbrug
  • Kemi eller saltvand
  • Bundsug og selfcleaning

Har du styr på dette, er det bare om at investere i en udespa – du vil ikke fortryde det. 

Alternativt kan du vælge et vildmarksbad, som i stedet er et brændefyrende hot tub og altså har en integreret ovn til at sørge for det varme vand. 

 

Blomster og planter

Det kræver ikke altid grønne fingre at få en fin have med blomster og planter. Ønsker du blomster og planter, som ikke behøver så meget pasning og pleje, så kommer vi med nogle bud her: 

  • Kæmpe verbena (kæmpejernurt): Denne plante skal plantes i tør jord, hvor den får en masse sollys. Denne plante skal kun vandes i tørre perioder. 
  • Stolt kavaler (Cosmos): Denne blomst skal også gerne stå i en masse sollys. Den er selvsående, så den med stor garanti kommer igen året efter. Denne skal også kun vandes i tørre perioder. 
  • Lavendel: Hvem elsker ikke duften af lavendel? Lavendel trives også bedst i meget sollys. Lavendel skal gerne plantes i foråret og i tør jord. 

 

General oprydning

Der findes ingen hurtigere makeover end en oprydning i haven. Fjern ukrudt og visne blade op, slå græsset, tør havemøblerne af med en våd klud. Det kan også være en idé at give havemøblerne en behandling. Hvor plastikmøbler ofte kan nøjes med en våd klud kan træmøblerne have godt af lidt træolie. Dette gør både, at de ser flottere ud og så bliver de også mere modstandsdygtige overfor vejr og vind. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*