5 gode råd til at holde det perfekte babyshower

Babyshower

At planlægge et babyshower er ikke helt let, selv ikke for den garvede entertainer. For hvornår skal man holde det, hvem skal inviteres og må man fx servere alkohol? Uanset om du skal holde et babyshower for et familiemedlem eller en veninde, kan du følge disse fem råd til at holde et babyshower og en hyggelig dag, der sent vil blive glemt. 

Involver den kommende mor i babyshower-processen

Selvom det kan være hyggeligt at blive overrasket af sine veninder, så har mange også nogle klare ønsker og holdninger til, hvordan de gerne vil fejre dagen. Nogle mener fx at det giver uheld at holde festen før barnet er født. Derfor kan det være en god ide at spørge den kommende mor på forhånd om hun har nogle ønsker til dato og dagen.

Inviter mændene og børn med til festen

Selvom mange babyshowers kun er for kvinder, så kan det gøre dagen ekstra speciel hvis mændene og andre familiemedlemmer også bliver inviteret. Hvis det fx ikke er parrets første barn, kan det være rigtig hyggeligt at holde en familiefest, hvor børnene også er inviteret. 

Overvej at købe en fælles gave

Gaver til et babyshower kan være tricky. De klassiske eksempler tæller alt fra sutter til stofbleer, men det kan også være en ide at gå sammen om en gave til de kommende forældre. Baby ting er nemlig dyre, og derfor kommer man altså også længere med et lidt større beløb. I kan fx købe et gavekort til en oplevelse for de kommende forældre, som de kan bruge efter baby er født. Gavekortet kan også være til en babybutik, så de får et indskud til de dyre ting som barnevogn og barnesæde. Kom gavekortet i en fin boks, og vælg en oplevelse, der passer lige til deres behov. 

Læs også her, hvordan du ellers kan holde styr på gaveønsker.

Pynt festligt op 

Når alle de praktiske ting er på plads, kan I begynde at overveje hvilken pynt, der skal være. Skal det være blåt eller lyserødt, eller vil I gøre op med drenge- og pigefarver?

Mulighederne er mange, så gå på jagt efter alverdens festartikler og pynt til babyshoweret. Pynten sætter nemlig rammerne for en flot og festlig dag. 

Lav mocktails og gå ikke ned på mad

Selvom det kan være fristende at servere mimosas og champagne, så skal der også være noget til den kommende mor. Overvej at bytte alkohollen ud med festlige mocktails og server dem i flotte glas.

Og selvom babyen er æresgæsten, så betyder det ikke, at maden skal være baby-sized. I stedet for at lave fingermad og tapas, kan det være rigtig hyggeligt at lave en middag. På den måde sidder alle lang tid ved bordet om et fælles måltid. Og hvis du ikke har overskud til at stå i køkkenet, kan du altid bestille en catering menu udefra. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*