Sådan kommer du i gang med gør-det-selv projekter

Hvorfor bruge en bondegård på håndværkere og VVS’ere, når man kan gøre det selv. De fleste gør-det-selv projekter er slet ikke så svære som de ser ud. Men det kræver selvfølgelig, at man har den rigtige viden og de rigtige værktøjer. I denne guide viser vi, hvad man kan gøre, for at blive en mester i gør-det-selv projekter.

 

1. Planlægning

Det vigtigste for at komme godt i gang med et projekt er, at danne sig et godt overblik og planlægge mest muligt før man går i gang med selve projektet. Dette gælder selvfølgelig også for mange andre situationer en gør-det-selv projekter. Man kan sammenligne det lidt med at skrive en opgave i skolen, når man laver en disposition over hvad man vil skrive, og hvilken rækkefølge der giver mest mening.

Når det kommer til gør-det-selv projekter kan en indledende tilgang være; hvilke materialer skal jeg bruge? Hvor meget materiale skal jeg bruge? Det giver også god anledning til at danne sig et økonomisk overblik over opgaven og budgettere tilpasseligt. 

Herefter er det vigtigt at lave en disposition over opgaven, ligesom i skolen. Det går ud på at ligge en plan over hvilke processer projektet inkluderer og hvilken rækkefølge de skal udføres i. Det kan evt. være en god idé, at skrive disse ned.

Sidst, men ikke mindst, er det essentielt at man får målt godt op. Det vil sige, at alle materialer, der skal bruges i det færdige produkt, måles op og noteres. Dette gælder naturligvis også, hvis det man bygger, skal implementeres i noget andet – f.eks. hylde til en væg

Handywomanshops guide til slibning og lakering af bordplade er et rigtig godt eksempel på, hvordan man evt. Kan strukturere planlægningen til sit projekt.

 

2. Brug de rigtige værktøjer

Det er de færreste håndværker-projekter, der kan laves med ren håndkraft. Så det giver rigtig god mening, at investere i nogle solide værktøjer, der også kan bruges til andre projekter på sigt. Der er helt overordnet to typer værktøjer, du burde overveje til dit næste projekt; håndværktøjer og komplementære værktøjer. 

Håndværktøjer er naturligvis, de egentlige værktøj, der er nødvendig for at projektet kan udføres, det kan være noget så simpelt som en hammer, et sæt skruetrækkere eller en håndsav. Komplementære værktøjer er objekter, der måske ikke er nødvendig for at udføre opgaven, men som stadig kan hjælpe dig i processen eller gøre det mere sikkert. Mange webshops, såsom Handywomanshop.dk, fører et bredt udvalg af værktøjer – så der burde være god mulighed for at anskaffe begge typer.

 

3. Brug internettet

Tilsvarende til at du læser denne guide via internettet, er det et hav af materiale om gør-det-selv projekter på internettet. Hvis du mangler inspiration til at komme i gang med projektet, eller går i stå eller bliver i tvivl undervejs, kan internettet være meget behjælpeligt.

Vi kan varmt anbefale, at man søger på Google eller Youtube specifikt efter projektet, man er i gang med – der vil som regel altid være hjælp at hente. Det kan også vise sig at være relevant, at se video-guides om brug af de forskellige værktøjer – især hvis de er mere komplekse. Internettet kan også være et fantastisk sted at hente nye ideer til projekter, som du kan lave i fremtiden.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*