Sådan rejser du lettest med små børn

Det ser så umådeligt fantastisk ud på Instagram, når forældre hiver deres børn med på backpacker tur til Thailand. Eller de Kanariske øer. Hængekøjer, drinks, sol og glade dage, er hvad vi går glip af herhjemme. Virkeligheden er bare en lidt anden. For det er og bliver et projekt at rejse med børn. Flyveturen i sig selv kan være et mareridt at komme igennem med et skrigende barn der ikke forstår, hvorfor det piver i ørene. Og når I så er fremme, bliver det hurtigt drabeligt at skulle beskytte sit afkom imod både myg og skarpe solstråler. Men det er ikke umuligt. Her får du en masse praktiske tips, tricks og rejseerfaringer at læne dig op ad.

Overlev flyveturen

Mange forældre er nervøse ved tanken om at skulle flyve med småbørn, især første gang. Kan besætningen mon opvarme babymad? Er der egentlig et puslebord på toiletterne? Hvad nu hvis baby skriger hele hele vejen? Den største frygt hos forældre er typisk at man er bange for, barnet græder under hele flyveturen. Det sker heldigvis kun i enkelte tilfælde, og hvis det skulle ske skal jeres ferie nok blive glimrende alligevel, trods den hårde start. Det handler simpelthen om at lukke alle andre passagerer ude. Skam dig ikke. De fleste har altså stor forståelse for, at det kan ske og føler mest af alt med forældrene.

Er flyveturen om natten kan det være en god idé at give småbørnene sit nattøj på, børste tænder og generelt gennemgå det sædvanlige putteritual lige før afgang. På den måde er børnene indstillet på, at de skal sove. Og synes måske endda det er lidt hyggeligt at skulle falde i søvn. Skal I derimod flyve i dagstimerne skal i slå tiden ihjel på anden vis. Her kan i fx tælle stole, gå ture op og ned ad gangene og hilse på de andre passagerer. Se film, tegn og skriv en rejseplan om, hvad I skal opleve på ferien. Det hele skal nok gå!

Hav yndlingslegetøjet med hjemmefra

Vi vil gerne have at vores børn skal lege på eksotisk vis, med sand og legetøj fra en lokal bod. Men ofte er virkeligheden en lidt anden. Barnet skal i forvejen forholde sig til nye temperaturer, indtryk, smage, sprog og mennesker. Derfor kan det være en god idé at have noget velkendt legetøj med hjemmefra. Plejer I at lege med Bristle Blocks eller COBI hjemme på stuegulvet, så priotér plads i kufferten til det.  Det betaler sig! Gensynets glæde vil gøre ham tryg, og så er det sjovt at lege med gamle sager i nye omgivelser. Placer lillebarnet under en parasol og måske du endda er heldig at blive ramt af en enkelt solstråle imens.

Pak med omtanke

Når kufferten pakkes er det vigtigere end nogensinde, at det gøres praktisk. Tag det tøj med, som er let at skylle op og som tørrer hurtigt. Undgå helt mørkt tøj til børnene, da det kan blive meget varmt. Skal i bade i havet er det en god idé med badesko, der kan beskytte børnenes fødder imod skarpe sten og varmt sand. Få også fingrene i en badedragt med lange ærmer og ben (UV-dragt) og en sød solhat, så I slipper for diskussionen om solcreme (på det meste af kroppen).

Hav en god taske med til udflugter. En rygsæk eller en weekendtaske til legetøj, mad, drikke, bleer og alt hvad børnene ellers har brug for.  

 

Spis den lokale mad hjemmefra

Det kan være en voldsom oplevelse for små børn at skulle forholde sig til et anderledes, eksotisk køkken. Imødekom 

Lokal mad

fremmedheden ved at starte et hyggeligt madeventyr allerede inden afgang. Prøv mad, der er typisk for rejsemålet, enten på restaurant eller lav det selv derhjemme. Det er en hyggelig, fælles måde at forberede sig på ferien, samtidig med at det ruster børnene til de nye smagsoplevelser, de går i møde. Har du introduceret dem for nye smage inden rejsen er de forhåbentligt mere åbne for at prøve andet end pizzaer og burgere på stedet.

Indret jeres ferie på børn/baby-præmisser

Det er vigtigt at I indretter jeres dage på en måde, så baby eller barn kan få lov at spise og sove, når der er brug for det. Små og større udflugter i løbet af dagen skal altså planlægges herudfra. Undgå i øvrigt udflugter midt på dagen! Babyer især er meget overfølsomme over for direkte sollys. Så hold for guds skyld baby i skyggen, og undgå aktiviteter og lange udflugter midt på dagen, hvor det er allervarmest.

Slap så af, og nyd ferien

Jeres barn er som udgangspunkt så tilfreds som hun kan være, når hun har masser af nærhed med sine forældre. Så slap af, og nyd ferien sammen. Så skal jeres gode humør og overskud nok smitte af på baby og børn.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*