Sådan sørger du for, at bilen er klargjort til årstiden

vinter bil

Sommeren er mere eller mindre forbi, og det betyder, at vi går efteråret og ikke mindst vinteren i møde. Når de kolde måneder kommer over os, er der en række ting, der skal ordnes, og det gælder særligt i forbindelse med bilen. Når det bliver koldt, er det nemlig ikke lige sikkert at færdes på vejene og rundt om i det danske land bag rettet i en bil. Her i denne artikel vil vi derfor give dig et par gode råd til, hvordan du sørger for, at din bil bliver klar til de kolde vintermåneder, og du dermed kan køre sikkert.

Sørg for en god forsikring

For det første er det en rigtig god ide at tjekke op på din bilforsikring, inden vinteren og det kolde vejr for alvor rammer. Det er nemlig om vinteren, at der sker allerflest uheld og ulykker, og det er derfor særligt på dette tidspunkt, at du vil være sikker på at have en god forsikring.

Hvis ikke du i forvejen har en bilforsikring på din bil, skal du sørge for at få tegnet en. Her findes der flere steder, hvor du kan få tilbud. F.eks. kan du få tre gratis tilbud på bilforsikring hos Informeo.dk. Skulle der ske et uheld, og du ingen forsikring har, kan du risikere at skulle betale rigtig mange penge. Derfor er det en bedre ide at betale pengene for forsikringen, da den for alvor vil kunne komme dig til gode i sidste ende, hvis der skulle ske et uheld af den ene eller den anden slags.

De rigtige dæk

En anden ting, der er utrolig vigtig, når det kommer til at klargøre din bil til de kolde måneder, er dækkene. Hvilke dæk, du kører med, har en utrolig stor betydning for din kørsel og sikkerhed – særligt i de kolde måneder. Derfor er det utrolig vigtigt, at du tjekker op på, at du kører på de rigtige dæk.

Når temperaturerne bliver lave nok, er det desuden vigtigt, at du sørger for at skifte over til vinterdæk. Sommerdæk har slet ikke samme greb som vinterdæk, når det kommer til vådt eller glat vejføre, og derfor er det utrolig vigtigt, at du får dem skiftet til vinterdæk i rette tid, som man normalt siger er fra oktober/november til påsketid.

For at gøre det ekstra nemt for dig selv, kan du med fordel få opbevaret dine dæk hos den forhandler/ værksted, som du benytter i forbindelse med dækskifte. På den måde slipper du for besværet med at transportere dine dæk og opbevare dem derhjemme og ikke mindst bekymringerne om, hvorvidt dine dæk er monteret og spændt korrekt.

Få bilen tjekket

Sidst, men ikke mindst bør du sørge for at få tjekket op din bil helt generelt. Det er ikke særlig smart at køre rundt i en bil på glatte veje eller i koldt vejr, hvis denne ikke er fuldt funktionel. Rigtig mange er godt klar over, hvordan man tjekker op på, om en bil er i fin stand eller ej, men der er også rigtig mange, der ikke har forstand på dette. Hvis du ikke har forstand på det, eller bare vil være på den sikre side, kan du altid vælge at køre den på værksted. Her sørger de for at tjekke grundigt op på bilen, så den kan komme i tiptop stand. Selvom det kan komme til at koste en håndfuld penge, vil det i sidste ende være det hele værd, eftersom du efter sådan et tjek kan køre sikkert og trygt rundt igen.

For at spare penge, kan du med fordel tjekke priserne ud hos de forskellige bilværksteder. Dette kan du nemt gøre ved brug af Carter-app, hvor du kan få flere uforpligtende tilbud på reparation af din bil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*