Sådan vælger du den rette varevogn

Hvid Ford varevogn

Kært barn har mange navne, og selvom man måske ikke skulle tro det, så er varevogn, kassevogn, varebil og kassebil fire navne for den samme betegnelse. De benyttes alle fire om biltypen uden bagsæder og med et varerum bagi. Selve varerummet kan ofte indrettes præcis efter de arbejdsmæssige behov. Der er dog forskel på de enkelte bilmærker og modellers størrelse, og derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvilken du vælger. Der er mange forskellige kassebiler på markedet i Danmark, og nogle modeller designes endda ud fra specifikke behov fra særlige erhvervsgrupper. 

Vi har her samlet lidt forskellige overvejelser, som kan hjælpe dig på vej til valget af den helt rette varevogn til netop dine behov. For en varevogn er meget mere end bare en tom kasse. Den helt rette varebil kan være med til at gøre dine arbejdsopgaver væsentlig lettere. Læs med og bliv klogere på dit valg. 

Hvad er formålet med erhvervsbilen?

Først og fremmest skal du klarlægge dine behov. Har du brug for at kunne transportere større genstande såsom erhvervsmaskiner, eller måske produkter som børnesenge eller andre møbler? I så fald er det vigtig både at have styr på varevognens dimensioner, både ydre og indre, og ligeså specifikationer i forhold til vægtgrænser. Fragter du tunge genstande eller har brug for at kunne påsætte en trailer, kan det være en fordel at vælge en kassebil med mange hestekræfter. Hvis den daglige transport blot består af små, korte ture, skal varevognen måske køre på benzin, mens lange ture gør det fordelagtigt at have en dieselbil. Inden du går til en forhandler, at det derfor vigtigt, at du har klarlagt både formål og behov, så du kan få den bedste vejledning til netop din situation. 

Hvad er din virksomheds image?

Ligesom med mennesker, er førstehåndsindtrykket af en virksomhed en afgørende faktor, når man som privatperson skal vælge murerfirma, tømrefirma osv. Derfor er din virksomheds visuelle fremtoning ikke kun vigtig i din kommunikation, men også når du vælger køretøj. Dukker du op i en rusten, gammel varevogn ved første møde, giver du potentielt kunden et mindre positiv indtryk af dine evner og professionalisme. Selvom man aldrig bør dømme en bog på omslaget, og heller ikke en murers evner ud fra hans påklædning, så er det desværre et faktum, at det sker ofte. Lad derfor ikke bilen være grund til, at du vælges fra. Signalværdien i en nyere vogn beklædt med flot folie og klistermærker, som understøtter virksomhedens visuelle kommunikation, må ikke undervurderes. Ved at benytte bilens udseende aktivt i din markedsføring og branding, kan du kommunikere virksomhedsnavn og branche til mange potentielle kunder dagligt.

Skal du købe eller erhvervslease din varevogn?

Nu til det økonomiske, for en ny varebil er desværre meget sjældent en gratis post. Når du skal finansiere din nye firmabil eller varevogn, har du to valgmuligheder. Du kan vælge  erhvervsleasing eller at købe varevognen. Sidstnævnte vil ofte kræve et billån. Som udgangspunkt er en investering i en bil, uanset om det er en kassebil til erhverv eller en stationcar til privatbrug, sjældent en investering, hvor man forventer at tjene penge. En bil vil ofte altid falde i værdi, indtil den til sidst er værdiløst. For mange er erhvervsleasing den bedste løsning. Dette skyldes, at ved leasing er det ikke nødvendigt at binde en stor del af virksomhedens kapital i en ny bil, hvilket ofte er tilfældet ved køb. Hvis du fx går i banken for at låne penge til to nye kassebiler, kan det betyde, at du i fremtiden er forhindret i at låne penge til nødvendigt værktøj. Hvis du har store mængder kapital til rådighed, er der dog intet til hindring for, at denne kapital bruges til at købe bilen.

Det endelig valg af varevogn

Det er ikke let at vælge den rette kassebil, og hvis du stadig ikke er blevet klogere, står de fleste forhandlere klar til at hjælpe. Varebilsmarkedet er en jungle, og alle de store bilproducenter lancerer årligt både nye og videreudviklinger af eksisterende varevognsmodeller. Derfor er mange forhandlere inden for salg og leasing af varevogne også specialiseret i netop af hjælpe dig, som er håndværker eller virksomhedsejer. De kender ofte behovene inden for de forskellige håndværksfag, og ved lige præcis hvilken varevogn, der bedst matcher dine behov.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*