5 (næsten) gratis aktiviteter i sommerferien

aktiviteter i sommerferien

Sommerferien giver dig tid til at nå alt det, du har udskudt i løbet af året. Men det er også en tid til at slappe af og nyde roen. Det er heldigvis nemt, men nogle gange vil man også gerne lave noget sjovt. Det koster desværre også ofte. Men der er råd at hente, hvis du leder efter aktiviteter i sommerferien for ingen (eller næsten ingen) penge. 

Har du ingen penge her op til sommer? Så læs vores guide til fem næsten gratis aktiviteter i sommerferien.

Aktiviteter i sommerferien

1. Gåtur, cykeltur eller badetur

En gåtur i naturen, en cykeltur langs havet eller en varm badetur på en af Danmarks mange smukke strande.

Prisen for det er ganske gratis. Hvis du gerne vil lidt længere væk fra dine gængse omgivelser, kan du også planlægge en lidt længere cykeltur til et naturområde eller byen, du altid har haft lyst til at besøge. Hvis du ikke er meget til cykling, kan du også ofte finde billige togbilletter.

2. Lån en bog – og indret et læsehjørne

Sommerferien giver dig også rigelig med tid til at læse. 

Hvis du ikke har særlig mange penge og allerede har fået læst din udgave af Forbrydelse og straf, den seneste Jussi Adler Olsen og Lars Larsens selvbiografi, er der heldigvis hjælp at hente. Dit lokale bibliotek er spækfyldt med bøger – gamle som ny.

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af dine læseoplevelse, kan du også flytte lidt rundt på dine møbler og lave et hyggeligt lille læsehjørne. Du kunne for eksempel flytte en stol hen ved vinduet, så du får det meste ud af sollyset.

Foretrækker du at læse om aftenen eller natten, er det vigtigt at have en ordentlig læselampe. Selv natteravne har brug for en god lyskilde. Hvis dine væg- eller gulvlamper ser lidt træt ud, kan du også friske den op. Det koster ikke meget at udskifte dine lampeskærme – og det kan fuldstændig forandre en ellers kedelig og slidt læselampe.

3. Male eller friske op i huset

De fleste af os nyder at have sommerferie. Der er dog nogen, hvor for meget fritid kan få det til at krible i fingrene. De er nødt til altid at være i gang. 

Hvis du er et af de mennesker, kan du altid sætte i gang med at renovere dit hjem eller sommerhus. Renovering kan ofte koste mange penge. Men hvis du vælger et afgrænset projekt, der tager lang tid, kan du pludselig få rigtig meget underholdning for få penge. Det vil ovenikøbet også ofte spare dig i længden, fordi småreparationer kan være med til at hæve din ejendoms værdi – eller forhindre, at du skal betale for en endnu mere omfattende renovation senere.

Du kunne for eksempel male et værelse eller give dit træværk en omgang behandling med epoxy. Det forlænger træets levetid og giver dig et flot resultat. Projektet kan også nemt tage op til en lille uge. Prisen for materialer kan derfor nemt være meget lav, når de bliver målt på, hvor mange timers aktivitet, du får ud af det. Trænger din græsplæne til en seriøs omgang pleje, kan det også være en oplagt ting at få ordnet i sommerferien. Og heldigvis er der mange tips at hente til at få den perfekte græsplæne

4. Ryd op i dit billedalbum – også på telefonen

Hvis regnen står ned, og du helst ikke vil miste hele dagen i en tåge foran flimmerboksen, kan du også bruge din tid på at rydde op.

Oprydning er ikke glamourøst, men det er noget, du vil værdsætte, når ferien er ovre. Det er også nu, du har tid til at dykke ned i det rod og virkelig give se resultater. Hvis at rydde op på loftet, i kælderen eller klædeskabet føles overvældende og fylder dig med angst, kan du begynde i det små.

Du kunne for eksempel rydde op i dine billedalbum. De fleste af os har ikke længere mange fotos, men vores telefon og Facebook bugner ofte med billeder af familie, fødselsdage, fester og ferier. Det er ikke alle billeder, der har en særlig betydning for dig. Men det kan være rart at kunne finde det billede af moster Grethe, når du leder efter det.

Hvis der er et meget betydningsfuldt minde, du gerne vil beholde, kan du også gå det ekstra skridt og få det printet på godt fotopapir. Det er også nemt at skære det til, så det passer til en af lommerne i din kortholder. Det er mere personligt end et pasfoto og en rar påmindelse om nogen, du holder af.

5. Tag på fisketur!

At tage en tur ud at fiske, er en oplagt sommeraktivitet til hele familien. Både far, mor og børn finder det utrolig sjovt og spændende, og samtidig med at det er enormt beroligende – kan det også lære børnene noget om dyrelivet under vandet. I Danmark er vi beriget med knap 7500 km kyst og mange søer, og derfor er man i Danmark altid tæt på et sted man kan fiske.

Ligesom de ovenstående aktiviteter, så er fiskning også en relativ billig aktivitet, og hvis man allerede har udstyret – ja – så er den stort set gratis udover et fisketegn. Hvis I står og mangler lidt fiskegrej til den næste tur med familien? Så finder i fiskegrej i høj kvalitet, til landets skarpeste priser her.

Leder du efter endnu flere aktiviteter i sommerferien?

Så kan du læse vores 4 brugbare tips til mindre stress i ferien eller vores guide til 3 sjove og anderledes ferieaktiviteter i Danmark.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*