3 tips til at indrette din studielejlighed

Højsommeren er de studerendes sæson for boligsøgning, boligkøb og ikke mindst indretning. Men på SU kan det være begrænset hvad budgettet række til af møbler og pynt til hjemmet. Derfor har vi i denne guide samlet 3 tips til dig, der skal indrette din studiebolig smart og SU venligt. Uanset om du bor på kollegie, værelse eller har en hel lejlighed er det bekvemt at overveje sit budget og ikke mindst tænke kreativt med løsninger til eksempelvis opbevaring af tøj, sko og bøger. 

 

#1 At udvælge de essentielle møbler

Når man flytter hjemmefra, er det først og fremmest nødvendigt at anskaffe sig de essentielle møbler som seng, spisebord, spisebordsstole og sofa. Særligt kan disse møbler være investeringer, da de ofte er dyre og store møbler. Derfor er det vigtigt at man inden første køb laver en plan for ens bolig. Måske lejer du dig ind på et værelse eller har begrænset plads på kollegieværelset. Derfor er man nødt til at have overblik inden man begynder at købe store møbler ind, som i sidste ende tager alt for meget plads. 

Ved at danne sig et overblik fra start af vil man på den lange bane kunne spare penge, da man ofte på denne måde køber de rette møbler, som man bliver rigtig glad for. Måske har du hele tiden tænkt at du skulle ud og have en lækker sofa. Men måske er der slet ikke plads til en sofa i din studiebolig. Her kan det eksempelvis være en ide at undersøge om en daybed er en bedre løsning.  

Tip nummer 1 er derfor at tænke i alternativer i stedet for begrænsninger, når du skal finde de essentielle møbler til din studiebolig. 

 

#2 Sæt et personligt præg på væggene

At udsmykke væggene i sit hjem er nøglen til at sætte et personligt præg på sit hjem. Der er mange måder at gøre det på, men det er heller ikke en hemmelighed at kunst til hjemmet hurtigt kan blive dyrt. For at budgettet på SU skal kunne række, kan det derfor være en ide at: 

  1. Male en eller flere vægge i hjemmet. 
  2. Lave en personlig plakatvæg. 

At male en eller flere vægge i sin yndlingsfarve er en nem måde at sætte et præg på sit hjem. De sidste par år er det blevet meget populært at male med farver. Særligt hvis man bor i en mindre lejlighed eller på kollegie kan det være et tip at opdele rummet i sektioner ved brug af farver. På den måde kan du lave en naturlig overgang mellem eksempelvis stue og soveværelse selvom de to rum måske går ud i et. 

Er du ikke til farvede vægge men budgettet rækker måske ikke til store flotte og dyre malerier, så kan du med fordel udsmykke væggene med plakater. Plakater er en god kilde til at få noget på væggene. Her kan man både finde mindre sjove plakater til køkkenet eller lave en større opsætning med en samlet plakatvæg. Det at lave en plakatvæg kan dog kræve et større overblik og derfor et projekt. Mangler du inspiration til en plakatvæg i dit hjem, så kan du i denne guide få inspiration til din personlige plakatvæg

 

#3 Kreative opbevaringsløsninger

I en mindre studiebolig med begrænset plads vil det være nødvendigt at tænke kreativt med opbevaringsløsningerne, og her er vores 3 bedste tips til kreativ opbevaring, når man bor på lidt plads:

 

  • Opbevar tøj og sko under sengen.

 

Har du svært ved at finde plads til tøj og sko kan du med fordel købe ekstra høje ben til din seng og opbevare din garderobe under sengen i kasser eller særlige løsninger lavet til netop dette. 

 

  • Lav et smart reolsystem til bøger, teknik mm.

 

Man har altid flere ting end man lige tror, når man skal flytte hjemmefra og særligt også praktiske ting, som man ikke gider kigge på hele tiden. Derfor er et smart reolsystem med både synlige flader og lukkede skabe en smart opbevaringsløsning til både de pæne og mindre fine ting. 

 

  • Hæng huskesedler, to-do’s og minder op på væggen.

 

Har du svært ved at finde dine nøgler eller huske hvad du har på dagens to-do? Så kan du med fordel opsætte en pæn opslagstavle, hvor du også kan sætte små minder op i form af billeder eller pynt.   

Fandt du denne artikel interessant så find flere lignende indlæg i vores kategori: bolig

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*